Hild: magas- és mélyépítő szakmasztárok versenyeztek

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.03.20. 10:03

Ismét a Hild József Építőipari Technikum rendezhette a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara SzakmaSztár versenysorozatának egyik középdöntőjét. Hétfőn a magas- és mélyépítő technikusok tanulmányi versenyének adott otthont az intézmény. A győri középdöntőbe az iskolai fordulókban elért eredmények alapján hívták be a versenyzőket, a magasépítőknél 15, a mélyépítőknél 6 fiatal versengett.

Ismét rangos szakmai versenynek adott otthont a győri építőipari technikum. “A Hildben magas színvonalú munka folyik már hosszú évek óta, amire a városvezetés is büszke” – mondta köszöntőjében dr. Pergel Elza. „A város borzasztóan büszke az iskoláira, azokra az iskolákra, akik évről-évre olyan fiatalokat oktatnak és nevelnek, akik akár egy ilyen, országos szakmai versenyen is megállják a helyüket, sőt sokszor kiváló eredményeket érnek el” – fogalmazott az alpolgármester.

Az itt versenyzők közül többen ott lehetnek majd a SzakmaSztár országos döntőjében is, erről már a szakképzési centrum kancellárja beszélt, aki szeretne majd győri fiatalt is látni a fináléban. „Nagyon büszkék vagyunk Rátok, mi, a barátaitok, az osztálytársaitok és szüleitek is, ráadásul egy jó szerepléssel nem csak jó helyezést és eredményt érhettek el, de olyan tapasztalatokat is szerezhettek, aminek jó hasznát veszitek majd az egyetemen, sőt még később, a nagybetűs életben is” – emelte ki Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja.

Hatalmas megtiszteltetés, de egyben kihívás is a középdöntő megrendezése, fogalmazott a Győr+ Médiának a Hild igazgatója. „Nem először vagyunk házigazdái ennek a versenynek, ami nem túlzás állítani, az egyik, ha nem a legrangosabb szakmai verseny az építészetet tanulók számára, ráadásul nem csak házigazdák, de érintettek is vagyunk a középdöntőn, bízom benne, hogy lesz majd hildes diák az országos SzakmaSztár döntőn is” – hangsúlyozta Józsa Tamás.

A hildesek ezen a héten a Víz Világnapi programokban is részt vesznek, többek között győri és Győr környéki iskolákban tartanak gyakorlati bemutatókat.

„Egész héten ott vagyunk különböző rendezvényeken, a fővárosban egy nagyszabású programon is vannak hildesek, de nagyjából 50 diákunk iskolákba látogat el és tart többek között gyakorlati bemutatókat az ÉDUVIZIG és a Pannon-Víz szakembereivel közösen” – mondta a Győri SZC Hild József Építőipari Technikum igazgatója.

A Víz Világnapjával, március 22-én, szerdán a Győr+ Televízió Híradója is kiemelten foglalkozik majd.

Kapcsolódó témák: #építész | #Hild | #SzakmaSztár | #verseny |