Címke: stressz
Hirdetés
Győr+ 2024.04.11.

Mindent az iskolai stresszkezelésről

Az iskolai stresszkezelés lehetőségei relaxációval és jógával címmel tart előadást Gergó Veronika pedagógus, jógaoktató április 17-én, szerdán 16 órai kezdettel.

Herkely Ákos 2024.04.08.

A Gondolkodás fejlesztésének akadémiája

A gyermekek gondolkodását fejlesztő nevelési metódusról beszélt rádiónkban Bokros Zsuzsa. Az AMAKIDS győri központjának vezetője a Gondolkodás fejlesztésének akadémiájáról tartott székfoglalót, melyből megtudhattuk mi az a mentális aritmetika, az abakusz használat.

Mihályi Orsi 2023.06.13.

Győri Édes – A stressz hatása kisgyermekkorban

Hogyan hat a gyermekeinkre a stressz? Milyen jeleket mutatnak, ha valami megváltozott körülöttük és ezért szoronganak? Mit lehet ilyen esetben tenni? Ezekről is kérdeztük Benczéné Tímár Irén tanácsadó szakpszichológust, aki hosszú évekig dolgozott gyerekekkel és családokkal a Nevelési Tanácsadóban, illetve a Pedagógia Szakszolgálatnál.

Mihályi Orsi 2023.06.13.

Győri Édes – Mindennapi stressz és hatásai

A Győri Édesben Czeiner Márton klinikai szakpszichológussal beszélgettünk a stresszről. A mindennapi, tartósan fellépő stressz romboló hatású lehet. Van-e jó oldala a stressznek? Hogyan hat a szervezetünkre a krónikus stressz? Mik lehetnek a megküzdési stratégiák?

Győr+ 2022.11.30.

Egy stresszoldó pont az arcon

Nagy előny a mai rohanó világunkban, ha találunk egy önsegítő módszert, amellyel legyőzhetjük a mindennapi stresszt. Jó hír, hogy van az arcunkon egy pont, amelyet megérintve sikerülhet nyugodt állapotba kerülnünk anélkül, hogy nagy erőfeszítéseket tennénk.

Füves Zsuzsa okleveles gyógypedagógus coach, tréner 2022.03.21.

A lelki ellenálló képesség

A lelki ellenálló képességet is tréningezni kell. Fejlesztését már gyermekkorban el kell kezdeni. Ennek egyik formája a konfliktuskezelés elsajátítása.

Győr+ 2021.05.26.

A stresszt nem lehet megemészteni!

Kétszer annyi ember érezte magát stresszesnek a világjárvány kezdete óta tavaly, mint egy évvel korábban. A folyamatos stressz súlyosan károsítja az emésztőrendszert, így a bélflórát is, kellemetlen tüneteket okoz és súlyos szövődményekhez vezethet.

Hirdetés