Nyugtató érintés

Egy stresszoldó pont az arcon

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.11.30. 14:33

Nagy előny a mai rohanó világunkban, ha találunk egy önsegítő módszert, amellyel legyőzhetjük a mindennapi stresszt. Jó hír, hogy van az arcunkon egy pont, amelyet megérintve sikerülhet nyugodt állapotba kerülnünk anélkül, hogy nagy erőfeszítéseket tennénk.

Sokszor megkapjuk a tanácsot, hogy ne stresszeljünk, hiszen mindenki tudja, hogy az mennyire nem tesz jót az egészségünknek. Valóban, a stressz és a szorongás a testre és lélekre is káros hatással vannak, de mégsem egyszerű nyugodtnak maradnunk a mindennapi életben.

Ha túl sokat stresszelünk, az gyengítheti az immunrendszerünket, emésztési gondokat okozhat, kihathat a nemi életünkre, és még a szívünket is megterheli.

A megoldás az lehet, ha találunk egy módszert, amellyel könnyedén békét teremthetünk önmagunkban, és elengedhetjük a sok nyomasztó problémát. Erre lehet egy példa, ha az arcunkon található nyugtató pontot hívjuk segítségül.

Miről is van szó?

Nyugtató nyomópontok testszerte találhatók, például a kézen vagy az arcon. Ezekkel a pontokkal dolgozik az EFT-terápia (emotional freedom technique) tudat-test terápia, amely a hagyományos kínai orvoslás akupunktúrás gyakorlatára épít. Ezt a módszet hatásossága miatt a modern pszichológia önsegítő módszerként is alkalmazza.

Nézzük csak, hogyan segíthet nekünk az arcunkon található stresszoldó pont!

Kezdjük azzal, hogy ezt a nyugtató pontocskát nagyon egyszerűen megtalálhatjuk: épp az állunk felett, a szánk alatt van. Ha sikerült rábukkannunk, csak rá kell helyeznünk két mutatóujjunkat, majd ott tartani néhány másodpercig. Eközben gondoljunk a minket aggasztó dolgokra, és próbáljuk meg elfogadni a jelenlétüket, valamint azt, ahogyan hatnak ránk. Ha ugyanis a negatív tényezőt pozitív válasszal kísérjük, máris semlegesítettük.

Akárhányszor felülkerekednének rajtunk a nyomasztó érzések a nap folyamán, keressük meg arcunkon ezt a pontot, és haladjunk végig az imént leírtakon. Egy idő után ez már berögződik, s elég lesz mindössze a szánk alá érinteni az ujjainkat, és máris megnyugszunk tőle.

Aki úgy érzi, nehezen szabadul a mindennapi stressztől, érdemes tennie egy próbát, hiszen ez a nyugtató pont mindig kéznél van!

Forrás: femina.hu

Kapcsolódó témák: #egészség | #praktikák | #stressz |