Címke: robotika
Hirdetés
Venesz Klaudia 2024.06.28.

Játékkal tanulni: LEGO robotokkal versenyeznek az egyetemen

A World Robot Olympiad robotépítő- és programozási verseny nemzeti döntőjének résztvevőivel telt meg az Egyetemi Csarnok pénteken. A kétnapos megmérettetésre rekordszámú, több mint 100 csapat szerzett indulási jogot.

Győr+ 2023.09.18.

Élményeken keresztül tanulnak az egyetem gyakorlósai

A győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája az ország leginnovatívabb sulija kíván lenni, amelynek érdekében az elmúlt tanévben országosan is egyedülállónak mondható program indult. A Mobilis Interaktív Élményközponttal közösen, a fenntartó egyetem támogatásával olyan élményalapú módszertant dolgoztak ki, amely a gyerekek számára új dimenzióba helyezi a tanulás fogalmát.

Győr+ 2023.04.11.

A győri Petz-kórház és a SZE szakemberei mutatták be a sebészeti robotot

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház munkatársainak szóló szakmai programon mutatták be a Da Vinci sebészeti robotot az intézmény, egyúttal a Széchenyi István Egyetem szakemberei. A cél, hogy a jövőben Győrben is elérhető legyen a korszerű, a betegnek és orvosnak egyaránt előnyös műtéti eljárás.

Ficsór Dávid 2022.08.04.

Drónok, lego robotok, VR és 3D nyomtató a könyvtárban

Ismét a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér vendége volt az Utazó Digitális Élményközpont. Az ingyenes rendezvényen több mint húszan vettek részt és tudhattak meg bővebb információkat a 3D nyomtatóról, a drónokról, a lego robotokról és a virtuális valóságról. Sőt, ki is próbálhatták a különböző eszközöket, ezzel pedig közelebb kerülhettek a napjainkban egyre nagyobb teret hódító digitális technológiák elsajátításához.

Kárpát Zsolt 2022.07.08.

Extra feladatokkal folytatódott a Robot Olimpia

Pénteken extra feladatokat kellett megoldaniuk a Robot Olimpia magyar, nemzeti döntőjében a legnépszerűbb Robomission kategória indulóinak. A Robomission mellett még két kategóriában mérhették össze tudásukat a versenyzők a győri döntőben, amelynek a Széchenyi István Egyetem Csarnoka adott otthont.

Ficsór Dávid 2022.07.07.

A legjobb robotépítők versenyeznek Győrben

Győrben rendezik a World Robot Olimpiad, vagyis a Robot Olimpia magyar, nemzeti döntőjét. A verseny helyszíne az Egyetemi Csarnok, ahol 3 kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb robotépítők.

Győr+ 2021.10.25.

Európa-bajnoki dobogón a SZE csapata

Bronzérmet szerzett a győri Széchenyi István Egyetem csapata a Szakmák Európa-bajnokságán az ipari robotika kategória első magyar résztvevőjeként. A siker mutatja, hogy az intézmény számára mennyire fontosak az ipari együttműködések, valamint az, hogy a hallgatók a magas szintű elméleti ismeretek mellett valós gyakorlati tudással is felvérteződjenek. A két fiatal, Kuller Máté és Hökkön Szilárd elhelyezkedéséhez is jó ajánlólevél volt a verseny.

Hirdetés