Címke: rezsi
Hirdetés
Győr+ 2023.06.20.

Az áramárplafon hatással lehet a lakáspiacra is

Az új rezsiszabályozás - amely áramárplafont vezet be egyebek mellett a szálláshely-szolgáltatást nyújtó kisvállalkozásoknál - hatással lehet az eladó és kiadó lakások, ezen belül a lakáshotelek piacára - áll az ingatlan.com legújabb elemzésében.

Győr+ 2023.05.31.

Novembertől Győrben is figyelniük kell a lakásvásárlóknak, nehogy ráfázzanak

Novembertől új szabályok vonatkoznak a lakások energiatanúsítványára. Az ingatlanok energiafogyasztásáról is szóló dokumentum a vevők számára különösen fontos lehet a későbbi esetleges viták elkerülése miatt - közölte az ingatlan.com, amely bemutatja, hogy május végén mekkora volt a különbség a felújítandó vagy közepes állapotúként eladásra kínált lakások és a felújított, újszerű állapotú ingatlanok átlagos négyzetméterára között.

Győr+ 2022.10.10.

Listára kerültek az energiahatékony lakások

Átalakulást hoznak a lakáspiacra az új rezsiszabályok, amelyek értelmében az átlag alatti fogyasztású ingatlanokra a kedvezményes áram- és gázdíjak vonatkoznak, az átlag felettieknek magasabb összeggel kell számolniuk. A kereslet pedig eltolódott a takarékosabb, olcsóbban fenntartható lakások iránt, emellett a lakásukat eladásra kínálók is fontosnak tartják, hogy bemutathassák, hogy az átlag alatti fogyasztással rendelkezik az adott ingatlan.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.31.

Növekvő rezsi: újra jöhet a vasárnapi boltzár!

A megnövekedett energiaárak miatt ismét terítéken a vasárnapi boltzár. Ezzel kapcsolatban a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének álláspontja, hogy az elszabadult áram- és gázárak miatt ma már a teljes vasárnapi boltzár is indokolt lenne, de a KASZ marad eredeti célkitűzésénél, hogy a hét hetedik napján délben húzzák le a rolót az üzletek. A Győr+ Médiának nyilatkozó szakszervezeti alelnök azt mondta: a munkavállalók mellett a munkáltatók is jól járnának a döntéssel.

Győr+ 2022.08.31.

Mivel fűtik a lakásokat megyénkben? Vízválasztó hónapok jönnek!

Új rezsiszabályok léptek életbe augusztustól. A fenntartási kiadásokat meghatározó szabályok egyelőre nem borították fel az országos lakáspiacot - derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből, amely bemutatja, hogy Győr-Moson-Sopron megyében melyek a legjellemzőbb fűtési típusok a lakóingatlanoknál.

Ficsór Dávid 2022.08.09.

Az új rezsi átformálhatja a lakáspiacot

A kormány július 21-én kihirdette a rezsicsökkentés korlátozásának részletszabályozásait. Ennek értelmében csak az átlagfogyasztás alatt jár a védett ár.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.20.

Elfogadott büdzsé, folytatódó győri fejlesztések

Elfogadta az Országgyűlés Magyarország 2023-as költségvetését, jövőre a legfőbb cél az eddig elért eredmények megőrzése és a biztonságos működés biztosítása. Erről Győr országgyűlési képviselője beszélt egy szerdai sajtótájékoztatón. Simon Róbert Balázs kiemelte, a háborús, inflációs helyzet okozta gazdasági bizonytalanság ellenére a győri nagyberuházások többsége folytatódik. A vízi élménypark, a mentőállomás, az adyvárosi parkoló lemez és a győri innovációs park is el fog készülni, csak a belső, keleti tehermentesítő út megépítését halasztják el egy időre.

Hirdetés