Címke: rendezvény
Hirdetés
Farkas Mónika 2023.12.19.

Elhull a virág, eliramlik az élet…

Utolsó részéhez érkezett hiánypótló irodalmi és kultúrtörténeti rádiós műsorfolyamunk, a Petőfi egykor és most. Az ötletgazda, Farkas Mónika és vendégei az elmúlt hónapokban azt vizsgálták, a generációkat milyen viszony fűzi Petőfi Sándorhoz, ki mit gondol a költőóriás kortalan zsenialitásáról.

Herkely Ákos 2023.09.18.

Rabul ejtik a rendezvények

Szombaton a Magunk Köztben Radicsné Csőre Andrea volt kollégánk interjúalanya, aki lelkesen beszélt az elmúlt évek rendezvényszervezési sikereiről, a hagyományt teremtő Pinnyédi Hídpiknikről és a múlt hét végi újvárosi eseményről.

J. K. A. 2023.01.30.

Az életközepi válság kérdései

A fiatalság, szépség és sikeresség jelszavait hirdető fogyasztói társadalomban élő ember előbb-utóbb jó eséllyel szembe találja magát az életközepi válságnak nevezett állapottal. A negyvenes-ötvenes években már mindenki megtapasztalja az öregedés első jeleit, rádöbben az élet végességére. Ez gyakran egybeesik a szülők elvesztésével, a gyerekek kirepülésével, a párkapcsolat kiüresedésével. A munka és a mindennapi élet elviselhetetlenül monotonná válik, s mindez együtt oda vezethet, hogy értéktelennek érzi az életét, önmagát.

Zombai-Kovács Ákos 2023.01.17.

Nyitott kapuk: egyre népszerűbb a Széchenyi

Óriási érdeklődés mellett zajlott a Széchenyi István Egyetem nyitott kapuk rendezvénye kedden. A korábbiakkal ellentétben ezúttal az Egyetemi Csarnokba várták a továbbtanulásra készülő fiatalokat és szüleiket. Több mint 5000 középiskolás érkezett a campusra, őket különböző tájékoztatók, beszélgetések és laborlátogatások várták a rendezvényen. A Széchenyi kancellárja tájékoztató előadásában úgy fogalmazott, érdemes komoly mérlegelés után dönteni arról, hol tanulnak tovább a fiatalok.

J. Kovács Andrea 2023.01.03.

Bencés bál tizedszer

Február 4-én immár tizedszer lesz bencés bál Győrben. A Szent Mór Perjelség és a Czuczor Gergely Gimnázium a gyökerekbe való belekapaszkodásra, a múlt örömeiért való hálaadásra, a találkozásra, az alma mater falai között kialakult életre szóló barátságok, segítő kapcsolatok megélésére kínál alkalmat az öregdiákoknak és családjaiknak, a jelenlegi diákok szüleinek, közösségük támogatóinak, valamint a kulturált mulatságra vágyóknak.

Győr+ 2022.08.24.

Készülődés a hétvégi rendezvényekre

Készül a hétvégi rendezvényekre a Győr-Szol Zrt. A Radó szigeten fesztivál, a belvárosban bornapok várják az érdeklődőket. A több napos események zavartalan lebonyolításához a szolgáltató megerősített műszakokkal járul hozzá.

Győr+ 2022.06.15.

Forgalmi rend változások szombaton a belvárosban

Szombaton rendezik meg az Elektromobilitási családi napot és országos villanyautós találkozót Győrben, a Dunakapu téren. A rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében lezárásra kerül szombat 08.00 – 24.00 óra között a Dunakapu tér, a Móricz Zsigmond alsó rakpart, valamint az átmenő forgalom elől lezárásra kerül a Kossuth-híd is.

Győr+ 2022.05.28.

Kismamák a munkaerőpiacon

Két helyszínen, két időpontban rendeznek szakmai beszélgetéseket arról, hogyan térhetnek vissza a kismamák a munkaerő-piacra.

Hirdetés