Szabadegyetem

Az életközepi válság kérdései

J. K. A. Marcali Gábor
2023.01.30. 14:02

A fiatalság, szépség és sikeresség jelszavait hirdető fogyasztói társadalomban élő ember előbb-utóbb jó eséllyel szembe találja magát az életközepi válságnak nevezett állapottal. A negyvenes-ötvenes években már mindenki megtapasztalja az öregedés első jeleit, rádöbben az élet végességére. Ez gyakran egybeesik a szülők elvesztésével, a gyerekek kirepülésével, a párkapcsolat kiüresedésével. A munka és a mindennapi élet elviselhetetlenül monotonná válik, s mindez együtt oda vezethet, hogy értéktelennek érzi az életét, önmagát.

Akit érdekel a téma, többet megtudhat róla a Hitünk és életünk Szabadegyetem legközelebbi rendezvényén. Dr. Papp Miklós morálteológus, görögkatolikus pap „Az életközép kérdései és sanszai” címmel tart előadást a győri Brenner János Hittudományi Főiskolán február 8-án, szerdán 17.30 órakor.

Az életközép mindenkinek fontos fordulópont az életében: jó erről hallani a fiataloknak, akikre még vár ez a szakasz; jó azoknak, akik éppen benne vannak; s jó azoknak is, akiknek már meg kell lépniük ezt a határt. Az életközepi szakasz sok kérdést, határmeghúzást, problémát is tartogat, de megnyílnak új sanszok, mélység, bölcsesség is. A téma ökumenikus, sőt, minden embert érint: az előadás segíthet, hogy jobban értsük magunkat, a házasságunkat, fejlődési ívünket.

Az előadáson való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Az előadáson való részvétel csak személyes jelenlét formájában lehetséges.

Regisztrálni a linken található űrlap kitöltésével lehet 2023. február 6-ig: https://forms.office.com/e/VJBeenxerM

Kapcsolódó témák: #előadás | #öregedés | #rendezvény | #társadalom |