Címke: pszichológia
Hirdetés
Mihályi Orsi 2024.03.13.

Boldogságkergetés 2.0 Kardos Péterrel

Ismét a tehetségszakértő, a teológus, és pszichopedagógus azaz Kardos Péter volt a vendég a Győri Édesben. S naná, hogy még mindig a boldogságkeresés volt a téma, csak az előző beszélgetést kissé továbbgondolva.

Mihályi Orsi 2023.07.25.

Győri Édes: Czeiner Mártonnal az önismeretről

Az önismeretnek az ókortól kezdve nagy hagyománya van; filozófusok, pszichológusok, szociológusok és elismert gazdasági szakemberek egyaránt felhívják a figyelmet az önismereti munka fontosságára. Nem véletlenül foglalkozunk ezzel egyre többet.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2023.03.10.

Az iskolai bántalmazásokról tanácskoztak

Fókuszban a tanár – jogtudatosan az iskolában címmel második alkalommal rendezett konferenciát az iskolai bántalmazásokról az egyetem jogi kara, a vármegyei rendőrfőkapitányság és a tankerület. Ezúttal a pedagógusok voltak a középpontban, hiszen a jelenség őket is érinti.

Győr+ 2021.10.27.

Veszítsd el a kontrollt, és megmondom, ki vagy!

Kontrollvesztett helyzeteket bemutató, pszichológiai alapú szimulációt készített a Lounge Group. A játékos teszt az Internet Hungary konferencián debütált, több mint 60 résztvevővel.

Tóth Vivien 2021.09.17.

Ezekkel a trükkökkel leszokhatsz a körömrágásról

A körömrágás azontúl hogy rossz szokás, esztétikailag is kiábrándító látványt nyújt. Járványidőszak idején különösen veszélyes a szánkban turkálni, számos kórokozó kerül a szervezetünkbe általa. Leszokni nem egyszerű erről a kényszercselekvésről, azonban tippjeink segítségével le fogod tudni küzdeni ezt a kellemetlen szokást.

Szigethy Teodóra 2021.08.08.

A kamaszkor viharait próbáljuk átvészelni

Serdülőkorban a kapcsolatok átrendeződnek, a szülőkről a kortársakra helyeződik a hangsúly, és ezzel egy időben megindul a szülőkről való leválás, valamint a felnőtt szerepek elfogadása.

Szigethy Teodóra 2021.03.08.

Szörnyek márpedig léteznek

Hogy hol? A gyermeki képzelet országában. Van rá bizonyíték? Látták gyermek lelki szemek. De nem kell aggódni, előbb-utóbb kihalnak. Hogyan segíthetünk a kicsiknek, hogy ne rettegjenek a mindenhonnan előbukkanó szörnyektől és szellemektől, Udvardi-Vörös Zsófia pszichológus adott tanácsot.

Hirdetés