Címke: pápa
Hirdetés
MTI 2023.12.25.

Ferenc pápa: Legyen vége a háborúknak!

A szentföldi harcok leállítását, a kétségbeejtő humanitárius helyzet megoldását és a közel-keleti konfliktus tartós rendezését sürgette Ferenc pápa karácsonyi beszédében, amelyet a Szent Péter-bazilika erkélyéről mondott el hétfő délben.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.28.

Új 83-as: nyomógombos jelzőlámpa a biztonságért

Az utolsó simításokat végzik a Győrt és Pápát összekötő, új 83-as főúton. Erről a közel 100 milliárd forint értékű fejlesztés kezdeményezője számolt be Híradónknak. Kara Ákos kiemelte, a 36 kilométer hosszú, kétszer két sávos út gyorsabbá és biztonságosabbá is teszi a közlekedést a két város között, úgy, hogy a köztük lévő falvakat elkerüli. A győri bevezető szakaszon nyomógombos jelzőlámpát telepítenek a Malom és az Új Élet utcánál, azért, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságosan át tudjanak kelni a főúton.

Csollán Tamara 2023.07.21.

Még idén átadják: célegyenesben az új 83-as főút építése

Célegyenesben az új 83-as főút építése Győr és Pápa között, az egész régió számára fontos beruházást még az idén átadják a forgalomnak. A 36 kilométeres szakaszon a befejező munkálatok zajlanak, ezek után a burkolati jelek festése, a táblák és a hírközlési elemek kihelyezése, valamint a füvesítés van még hátra. Az M83-as út a régi 83-assal párhuzamosan készül, több kisebb települést is elkerülve. A fejlesztés 90 milliárd forintba kerül, teljes egészében állami forrásból. A beruházás biztonságosabbá teszi a közlekedést, segítségével Győrből alig fél órán belül Pápára lehet érni.

MTI 2023.04.28.

Elindult Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatására

Elindult Ferenc pápa háromnapos magyarországi apostoli látogatására pénteken - közölte Twitter-oldalán a Vatikán, a tájékoztatás szerint a katolikus egyházfő repülőgépe 8 óra 21 perckor szállt fel a római Fiumicino-repülőtérről.

Győr+ 2023.04.22.

Pápalátogatás: ingyen utazhatnak a zarándokok a fővárosba

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, a Ferenc pápa által a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.

MTI 2023.04.12.

A magyar nemzetnek különleges adomány Ferenc pápa látogatása

Meglehetősen ritka, hogy egy országba ilyen rövid időn belül kétszer is ellátogasson a katolikus egyházfő, ezért Ferenc pápa április végi újabb budapesti látogatása különleges adomány - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a pápalátogatás tiszteletére készített Magyar fohász 2023 című dal bemutatóján szerdán Budapesten.

Szerző és fotó: MTI 2023.01.05.

Csütörtökön temetik XVI. Benedek pápát

Pápának kijáró ceremóniával, de a hagyományos szertartáshoz képest kisebb változtatásokkal csütörtökön temetik Rómában XVI. Benedek nyugalmazott pápát.

Hirdetés