Még idén átadják: célegyenesben az új 83-as főút építése

Győr+
2023.07.21. 13:12

Célegyenesben az új 83-as főút építése Győr és Pápa között, az egész régió számára fontos beruházást még az idén átadják a forgalomnak. A 36 kilométeres szakaszon a befejező munkálatok zajlanak, ezek után a burkolati jelek festése, a táblák és a hírközlési elemek kihelyezése, valamint a füvesítés van még hátra. Az M83-as út a régi 83-assal párhuzamosan készül, több kisebb települést is elkerülve. A fejlesztés 90 milliárd forintba kerül, teljes egészében állami forrásból. A beruházás biztonságosabbá teszi a közlekedést, segítségével Győrből alig fél órán belül Pápára lehet érni.

Egy ideje már használják az autósok a gyirmóti Aranyhalnál kiépített turbó körforgalmat, ahonnan csak a felfestések hiányoznak. Célegyenesbe ért az M83-as út építése Győr és Pápa között, erről beszélt a Győr+ Médiának a fejlesztés egyik kezdeményezője.

„Magyarország legnagyobb közlekedésfejlesztési beruházása zajlik itt a régióban, a Győrt és Pápát összekötő új, M83-as főút az egész régió számára nagy könnyebbséget hoz majd, gyorsabbá, de mindenekelőtt biztonságosabbá válik majd a közlekedés a térségben. A munkák jól állnak, nincs lemaradása a kivitelezőknek és biztosan mondhatom, hogy az év negyedik negyedévében át is tudjuk adni a forgalomnak a fejlesztést” – mondta Kara Ákos országgyűlési képviselő.

A 36 kilométeres teljesen új nyomvonalon futó kétszer kétsávos út megvalósítása 90 milliárd forintba kerül, ez teljes mértékben állami forrásból készül. A győri bevezető szakaszon az elválasztó középsziget, a járdák, a vízelvezető árokburkolások és a közvilágítás kiépítése az ütemezés szerint zajlik.

A győriek és a Győr környékiek láthatják, hogy nagyon jól állunk a beruházással, az utolsó fázisba léptek a munkák, aztán már csak kiegészítő feladatok zajlanak majd az M83-ason, burkolati jelek festése, táblák kihelyezése, rendszertechnikai elemek kihelyezése és füvesítés” – tette hozzá a politikus.

A képviselő szerint a fejlesztés révén nem csak gyorsabb, de jóval biztonságosabb is lesz a közlekedés Győr és Pápa között. A korábbi közel háromnegyed órás menetidő kevesebb, mint félórára csökken majd le. Az M83-as főút tervezett befejezési határideje 2023 negyedik negyedéve, vagyis az idén mindenképpen birtokba vehetik az autósok a két várost összekötő fejlesztést.               

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos