Címke: orvostudomány
Hirdetés
Hajba Ferenc 2024.01.16.

Belülről vizsgálja a szívereket a Győrött ma bemutatott OCT 

Az érfalon belülről infravörös sugárral vizsgálja át a szív koszorúereit az az Optikai Koherens Tomográia (OCT), melyet először mutattak be működés közben a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházának szívkatéteres laborjában.

Győr+ 2023.07.13.

Van élet a szívátültetés után is!

30 éves a Szív a Szívért Alapítvány, a szívátültetésen átesett betegeket segítő szervezet orvos-beteg találkozóját még hétvégén tartották Győrben, melyről Híradónk is beszámolt. A konferencia célja, hogy az orvosok, ápolók és szakemberek mellett a betegek is elmondhassák tapasztalataikat, véleményüket.

Győr+ 2023.07.12.

Együttműködik a SZE és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet

Megállapodást írtak alá a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány vezetői július 12-én Győrben. A dokumentum értelmében a felek a jövőben együttműködnek minden olyan egészségtechnológiai fejlesztésben, amelyekben közös innovációs lehetőséget látnak.

Németh Boglárka 2023.07.08.

Szívátültetésen átesett betegek és orvosaik találkoztak Győrben

A Szív a Szívért Alapítvány találkozót szervezett Győrben. Az orvos-beteg konferencia lényege, hogy az elmúlt 31 év transzplantáltjai találkozzanak, megoszthassák tapasztalataikat, hírét vigyék annak, hogy egy ilyen komoly műtétet követően is van teljes értékű élet. Az orvosok pedig a legfrissebb tapasztalatokról, a számokról és az orvostudomány fejlődéséről beszéltek a győri városháza dísztermében. A találkozó idén 30 éves, így a jubileumról is megemlékeztek a konferencián.

J. Kovács Andrea 2023.06.30.

Dr. Kőrösi Tamásra emlékeztek

A meddőséget gyógyító neves orvosra, egykori bencés diákra, dr. Kőrösi Tamásra emlékeztek a Semmelweis-nap alkalmából, a nádorvárosi köztemetőben lévő sírjánál, a Széchenyi Egyetem és a Bencés Diákok Győri Egyesülete által szervezett koszorúzáson.

J. Kovács Andrea 2022.07.04.

Gyógyít és szolgál

A ma is rendkívül aktív Kéry Klára doktornő 2020-ban „Bácsa Szolgálatáért” díjat kapott, Győrt és a városrészt szolgáló több évtizedes, magas színvonalú gyógyító munkájáért és karitatív tevékenységéért.

J. Kovács Andrea 2022.06.27.

Semmelweis Nap Szigetben

Immár hagyományos Semmelweis Napi megemlékezést tartottak Szigetben az anyák megmentőjére emlékezve. A megjelenteket dr. Schmidt Péter főorvos, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének elnöke köszöntötte.

MTI 2022.01.24.

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az Országos Onkológiai Intézetben (OOI), egy prosztataeltávolító műtétnél segédkezett a Da Vinci nevű robot - mondta el az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Hirdetés