Címke: orvostudomány
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.07.04.

Gyógyít és szolgál

A ma is rendkívül aktív Kéry Klára doktornő 2020-ban „Bácsa Szolgálatáért” díjat kapott, Győrt és a városrészt szolgáló több évtizedes, magas színvonalú gyógyító munkájáért és karitatív tevékenységéért.

J. Kovács Andrea 2022.06.27.

Semmelweis Nap Szigetben

Immár hagyományos Semmelweis Napi megemlékezést tartottak Szigetben az anyák megmentőjére emlékezve. A megjelenteket dr. Schmidt Péter főorvos, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének elnöke köszöntötte.

MTI 2022.01.24.

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az Országos Onkológiai Intézetben (OOI), egy prosztataeltávolító műtétnél segédkezett a Da Vinci nevű robot - mondta el az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Dr. Radics Judit pszichiáter, pszichoterapeuta, alvásszakértő főorvos 2021.12.12.

Milyen betegségre utalhat a krónikus álmatlanság?

Szinte mindenki életében előfordul néha, hogy egyszer-egyszer, vagy egy hosszabb-rövidebb időszakban rosszabbul alszik. Az ún. pszichofiziológiai inszomnia (álmatlanság) teljesen egészséges embereknél is előfordulhat egy-egy nehéz élethelyzethez köthetően. Egy tartós otthoni, vagy munkahelyi túlterhelés, nehézség, a megfázásos, gyulladásokkal járó testi betegségeket kísérő átmeneti alvászavar is az úgynevezett pszichofiziológiai álmatlanság körébe sorolható.

J. Kovács Andrea 2021.11.12.

Doktor Réka beteljesült álma

„Afrékának", azaz dr. Fodor Rékának valóra vált legszebb gyerekkori álma, missziós orvos lett. A minap családjával együtt fiatalokkal beszélgettek a Szent Imre templomban hitről, hivatásról és életük csodáiról. Szívesen adott interjút a Győr Plusznak is.

Hirdetés