Címke: önkéntes
Hirdetés
Győr+ 2024.04.09.

Megújulva a szolgálatban

Huszonöt résztvevővel tartotta meg április 6-án idei első szakmai napját a Győri Egyházmegyei Karitász, melyre az egyházmegye plébániáin működő önkéntes csoportok vezetőit várta.

Győr+ 2024.03.27.

Gyermekotthonban önkénteskedik az ukrán hallgató

Kitartó munkával nyert felvételt a Széchenyi István Egyetemre Makszim Dmitrovics Krat Stipendium Hungaricum ösztöndíjas ukrán hallgató, aki az intézmény ingyenes nyelvtanfolyamát is kihasználva megtanult angolul, hogy itt folytathassa tanulmányait. A háború elől családjával Magyarországra érkezett fiatal hamar megkedvelte Győrt, ahol otthonra talált szeretteivel.

Győr+ 2024.02.29.

Ilyen egy Tartós szeretet!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden évben meghirdeti hazánk katolikus templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A Tartós szeretet elnevezésű, országos gyűjtés során a Katolikus Karitász gyűjt tartósélelmiszert, amelyet még húsvét előtt eljuttat a rászoruló családoknak.

Győr+ 2024.02.28.

Ismét lehet felvételi pontokat szerezni a Magyar Honvédségnél

Ismét lehet jelentkezni az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ-program) kiképzésére. Ennek teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, közben akár a harckocsizóknál is kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek.

P. Csapucha Adrienn 2024.01.31.

Izgalmak Tanzániában, avagy ahol nincs rendszer, mégis rend van!

Folytatódtak az izgalmak, sűrű időbeosztással élik meg az eseményeket a Tanzán Kaland önkéntesei. A Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezetének képviselői a helyi szervezet működését ismerhették meg, de utazásuk alkalmával az ország jellegzetességeivel is szembesülhettek, mint például a közlekedés sajátosságaival, ahol ugyan nincs rendszer, mégis rend van.

P. Csapucha Adrienn 2024.01.30.

Diplomáciai programok után hűsítő eső

Humanitárius szervezetekhez, vagyis a helyi vöröskereszthez és az AMJ Tanzániához is ellátogattak a Győrből Afrikába induló önkéntesek hétfőn. A Tanzán Kaland egyik fő célja éppen a tapasztalatszerzés, így nagy öröm volt a csapat számára, hogy hasonló jótevőkkel találkozhattak a fővárosban. Kedden reggel aztán megérkezett a hűsítő csapadék is, persze tudósítóink ezt is megörökítették.

P. Csapucha Adrienn 2024.01.29.

Belecsap a kalandba a csodacsapat!

Kun Szilvia, Papp Zoltán, dr. Tóth Zsuzsanna, Pilsits Mária valamint Horváth Gyula, a bűvös ötös, a csodacsapat, akik belevágtak életük egyik legnagyobb kalandjába. A Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének önkéntesei Tanzániából jelentkeztek élőben, hogy egy gyors helyzetjelentést adjanak arról, hogyan utaztak és mi történt azóta, mióta landolt a gépük az afrikai országban.

P. Csapucha Adrienn 2024.01.27.

Startol a Tanzán Kaland, utazzunk együtt Afrikába!

Egy éves előkészítő munka után, szeretettel, adománnyal és kíváncsisággal felvértezve indul a Magyar Vöröskereszt vármegyei csapatának öt önkéntese Tanzániába. Rengeteg kaland vár a kis delegációra, akikkel képzeletben mi is elutazhatunk, hiszen a Győr+ Média felületein folyamatosan tudósítunk majd az izgalmas, olykor szomorú, máskor szívszorító, vagy éppen megható eseményekről.

Hirdetés