Hirdetés
Címke: önkéntes
Hirdetés
Katasztrófavédelem 2020.10.15.

Újabb támogatás és eszközök az önkénteseknek

Sikeresek voltak Győr-Moson-Sopron megye önkéntes tűzoltó egyesületei a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázaton. Az önkéntes tűzoltó egyesületek közel ötven millió forint értékű felszerelései mellett az önkéntes mentőszervezetek több mint két millió forint értékű felszereléseinek átadása is megtörtént tegnap a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sáráspusztai kiképző bázisán.

Kaszás Kornél 2020.06.17.

„Feltölt, ha másoknak adhatok”

Mindig is csodáltam azokat az embereket, akik nehéz életük ellenére is mások boldogulását tartották szem előtt. Markszné Koncz Zsuzsanna számos akadályba ütközött eddig is, de nem adta fel, és sosem engedte el a rászorulók kezét.

Szabó Csilla 2020.05.18.

Várva várt kisbabák

A Várva Várt Alapítvány 2010 óta működik budapesti központtal. Az elmúlt évtizedben bekapcsolódtak a vidéki nagyvárosok is az önkéntes munkába, megyénkben 20-25 aktivista segíti több mint két éve a krízishelyzetbe került kismamákat, hogy minden megfogant gyermek várva várt kisbabaként érkezzen a családokba. A vírusjárvány idején még nagyobb szükség van az önzetlen adakozásra.

Kaszás Kornél 2020.04.07.

A szentiváni önkéntes tűzoltók is megteszik a magukét

Továbbra is hihetetlen erőt sugároz magából az az összefogás, ami az új koronavírus-járvány kapcsán tapasztalható. Civilek, cégek és egyesületek tesznek azért, hogy másoknak segítsenek ebben a szokatlan helyzetben. A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, bár csak tavaly októberben alakult, rendkívül éretten, több területen segíti a lakosságot.

Kaszás Kornél 2020.04.01.

Ha neked felesleges, másnak még segíthetsz vele

Ismeretlenekből ismerősök, ismerősökből barátok lehetnek a mostani helyzetben. Az önkéntes segítők száma és aktivitása elképesztő méreteket ölt, Győrben és környékén is. Markszné Koncz Zsuzsanna hosszú évek óta segít a rászorulókon, ő a „Ha neked felesleges, másnak még segíthetsz vele” elnevezésű online csoport adminisztrátora. A csoport mintegy négy és félezer tagot számlál, akik nem csak Győrben, hanem az ország számos pontján nyújtanak segítő jobbot.

Győr+ 2020.03.16.

Önkéntesek jelentkezését várja az egészségügy

Orvosokat, szakdolgozókat, egészségügyi hallgatókat, tanulókat, a járvány elleni küzdelemben „elhivatott” embereket kér önkéntes munkára a sürgősségi betegellátásba és alapellátásba Kásler Miklós miniszter.

Szabó Csilla 2020.02.26.

Segítség kis lépésekben nagy szeretettel

Hagyományt teremtett az önkéntes munka elismerésével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Család, Esélyteremtő és Önkéntes Háza (CSEÖH). Idén már második alkalommal adták át a „Megye önkéntese díjat” azzal a céllal, hogy elismerjék mindazokat, akik önkéntesként segítik megyénkben egy-egy szervezet munkáját.

Papp Zsolt 2019.11.20.

Tízéves a Beszélgető hálózat

Éppen tíz éve indult a Beszélgető hálózat Győrben, amely azóta több száz idősnek segített a magány oldásában, a társas kapcsolatok megélésében. A szervezők ismét várják az önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnának beszélgetést egy magányos, idős embernél.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat