Karitász-tréninget tartottak Csornán

Győr+ Fotó: Paksa Balázs
2024.05.28. 08:40

Az elmúlt hétvégén a csornai, valamint a lébényi és a mosoni karitász-csoport önkéntesei a Katolikus Karitász egész napos szakmai képzésén vettek részt a csornai Jézus Szíve-templom hittantermében. A szociális-karitatív tréninget Zagyva Richárd országos igazgató-helyettes és Lőrincz Pál OSB pannonhalmi karitász-igazgató tartotta.

A megnyitón az önkénteseket Winkler Zsolt csornai plébános és Lőrincz Attila győri karitász-igazgató köszöntötte; mindketten a közösségben végzett segítőszolgálat fontosságára hívták fel a figyelmet, melyet a szeretet tesz személyessé. Lőrincz Pál atya elsőként mindenkit egy rövid bemutatkozásra kért, ami közvetlenné tette az egész nap hangulatát.

Az előadók ezután az egyház hármas küldetéséből – igehirdetés, szentségek ünneplése és szeretetszolgálat – ez utóbbi mikéntjére, eszközeire és lelkiségére tértek ki részletesen. Az érdekes, interaktív képzés során az önkéntesek új ötleteket, módszereket tanulhattak, melyeket a segítségnyújtás során alkalmazhatnak. A nap végén mindenki emléklapot vehetett át, mely egyúttal megerősítést is adott az önkéntesek szolgálatának.

Forrás: Paksa Balázs/Győri Egyházmegyei Karitász