Diplomáciai programok után hűsítő eső

P. Csapucha Adrienn
2024.01.30. 14:15

Humanitárius szervezetekhez, vagyis a helyi vöröskereszthez és az AMJ Tanzániához is ellátogattak a Győrből Afrikába induló önkéntesek hétfőn. A Tanzán Kaland egyik fő célja éppen a tapasztalatszerzés, így nagy öröm volt a csapat számára, hogy hasonló jótevőkkel találkozhattak a fővárosban. Kedden reggel aztán megérkezett a hűsítő csapadék is, persze tudósítóink ezt is megörökítették.

„A tanzániai vöröskeresztnél egy rövid egyeztetésen vettünk részt, hogy megbeszéljük a programokat, vagyis azt, hogy mi vár ránk a következő napokban”– kezdte a napi történések felidézését Kun Szilvia. A Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezetének elnöke a Győr+ Médiának elmondta, hogy a magyarországi képviselettel is rendelkező, AMJ Tanzániánál is jártak, az egyesület 2015 óta támogatja minden karácsony alkalmával a rászoruló fiatalokat.

„A szervezetnek saját hazájában is számos falutámogatási programja van, így például kútfúrást kezdeményeztek, de segítik az iskolás gyermekeket is.

Izgalmas volt ugyanakkor betekinteni a mecset életébe, a délutáni öt órás imán vettünk részt. Dar es-Salaam hat mecset van és 300 minaret Tanzániában” – mesélte portálunknak a misszió egyik képviselője.

Tanzániában teljesen más az élet mint Európában, úton útfélen találkoznak olyan szituációkkal vagy helyzetekkel az önkéntesek, melyekre folyamatosan rácsodálkoznak.

Ilyen volt az is, mikor meglátták egy korábban kiáradt folyó medrénél a helyiek egy csoportját, akik a területen homokot gyűjtöttek, bezsákolták, majd az út mentén árulták, vagy éppen falazóelemként hasznosították.

A fárasztó, forró nap után kedden újabb arcát mutatta Tanzánia, hiszen eleredt a régóta várt eső, mely egészen különleges hangulatot árasztott az óceán közelében.