Címke: növények
Hirdetés
Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2024.01.28.

A kertbarát januárban sem pihen

Sajnos nincs már igazi tél. Se nagyon hideg, se hó, pedig egy kertnek ilyenkor hidegre és hótakaróra volna szüksége. Az előző csapadékos év, amikor is 840 mm csapadék hullott Győrben, e szeszélyes, sőt enyhének nevezhető telével már most kihívás elé állítja a kertészkedőket.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.07.23.

Legfontosabb feladat a helyes öntözés

Júliusban a legfőbb feladat a növényeink locsolása. Figyeljünk oda, ha túl sok a locsolóvíz és a tálkában marad, az felforrósodik és akár növényeink gyökerének pusztulását is okozhatják.

Földvári Gabriella 2023.05.04.

Vágatlan május challenge

Új kihívás terjed a közösségi médiában, amelynek keretében azt kérik a résztvevőktől, hogy egész májusban ne nyírjanak füvet a portájukon. Hogy miért is? A háttérben környezetvédelmi okok állnak.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.03.05.

Ugye nem lesznek már fagyosak az éjszakák?

Ne megszokásból cselekedjünk, nézzük meg, hogy milyen idő van, és milyenre számíthatunk, gondoljunk csak vissza az elmúlt évek márciusi havazásaira! Nem szabad elkapkodni bizonyos munkákat, főleg a metszésre vagy a fűfélék visszavágására gondolok, mert ilyen esetben egy korai munkavégzés akár a növény fagyását vagy teljes elpusztulását is okozhatja.

Ferenczy Balázs 2022.12.16.

Kertbarát – így teleltessen sikeresen!

Megérkezett a hűvösebb tél, ilyenkor nem csak mi emberek, de a növényeink is fáznak a hosszú forró nyár után. A kiskertet jobban megnézve, vannak olyan növényeink, amelyek ilyenkor már takarást igényelnek, mutatjuk a sikeres teleltetés titkait!

Hirdetés