Címke: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred
Hirdetés
Győr+ 2023.11.07.

Adaptive Hussars 23: a győri rakétaezred is részt vesz a gyakorlaton

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei – mintegy százötven fővel és negyvenöt haditechnikai eszközzel, három menetoszlopban – átcsoportosítást hajtottak végre Kecskemétre, Szolnokra és Pápára az Adaptive Hussars 23 elnevezésű, többnemzeti országos hadgyakorlat keretében november 5-én, vasárnap.

Ficsór Dávid 2022.12.02.

Idén sem marad el a tüzéravatás

Pénteken rendezte Fegyvernemi napját a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred. Az alakulat minden évben Szent Borbála napjához közel tartja hagyományos ünnepségét, aminek fénypontja a tréfás tüzéravatás, mely során frissen végzett tisztek, és altisztek tesznek esküt. A 3. században élt Szent Borbála a bányászok, kohászok, tüzérek, tűzszerészek, ágyú- és harangöntők védőszentje, vértanú a keresztény kultúrában, továbbá a tizennégy segítőszent egyike. Mivel legendája a villámlással kötődik össze, kultusza különösen az olyan szakmákkal forrott egybe, amelyek robbanással, vagy tűzzel állnak valamilyen kapcsolatban.

Győr+ 2022.11.08.

Rakétás sikerek Szentendrén

A Magyar Honvédség 2022. évi sportrendezvényein továbbra is megállíthatatlanok az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred versenyzői.

Kárpát Zsolt 2022.10.04.

Keményen küzdöttek a diákok a megyei haditornán

Tíz csapat részvételével tartották meg az idei Országos Haditorna verseny megyei döntőjét a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában. A középiskolás diákok többek között fegyveres váltófutásban, teherautó abroncs cipelésben és céllövészetben küzdöttek meg egymással.

Ficsór Dávid 2022.08.11.

„Hazámat szolgálom!”

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idén második alkalommal tartott alapkiképzést pályakezdő szerződéses tiszt, altiszt és legénységi állományú katonák számára. csütörtökön 29 hivatásos honvéd tette le az ünnepélyes esküt a Pálffy Miklós laktanyában családtagok és barátok előtt.

Németh Boglárka 2022.07.13.

Népszerű a honvédelmi tábor

Az MH. 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred szervezett honvédelmi tábort a győri laktanyában. Az első turnus hétfőn kezdődött, ezen a héten 30, 12 és 15 év közötti gyermek próbálja ki a katonaéletet.

Győr+ 2022.06.17.

Pályaorientáció három napban

Pályaorientációs napokat tartottak diákoknak június 14-16. között az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái.

Ficsór Dávid 2022.06.10.

Ötven csapat a Zöldár emlékfutáson

2013 júniusában minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a Duna magyarországi felső szakaszán. Több mint kétezer katona küzdött a természeti elemekkel heteken át, együttműködve a vízügyi szakemberekkel, a katasztrófavédőkkel, a rendőrökkel, valamint az otthonaikat féltő önkéntesekkel. Ennek a teljesítménynek állít emléket a sport eszközeivel a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a „Zöldár 2013 – Összefogás” elnevezésű emlékfutással, melyet pénteken már nyolcadik alkalommal rendezett meg az alakulat. Csaknem ötven darab 7 fős csapat gondolta úgy, hogy a péntek délelőttjét a futásnak szenteli.

Kárpát Zsolt 2022.05.21.

Ismét sikert hozott a laktanyai nyílt nap

Több ezer győrit vonzott a Pálffy laktanyában megrendezett nyílt nap. Ebben az évben az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred az elmúlt évekhez képest még több különleges harci járművel és bemutatóval lepte meg a közönséget

Hirdetés