Címke: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred
Hirdetés
Ficsór Dávid 2022.12.02.

Idén sem marad el a tüzéravatás

Pénteken rendezte Fegyvernemi napját a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred. Az alakulat minden évben Szent Borbála napjához közel tartja hagyományos ünnepségét, aminek fénypontja a tréfás tüzéravatás, mely során frissen végzett tisztek, és altisztek tesznek esküt. A 3. században élt Szent Borbála a bányászok, kohászok, tüzérek, tűzszerészek, ágyú- és harangöntők védőszentje, vértanú a keresztény kultúrában, továbbá a tizennégy segítőszent egyike. Mivel legendája a villámlással kötődik össze, kultusza különösen az olyan szakmákkal forrott egybe, amelyek robbanással, vagy tűzzel állnak valamilyen kapcsolatban.

Győr+ 2022.11.08.

Rakétás sikerek Szentendrén

A Magyar Honvédség 2022. évi sportrendezvényein továbbra is megállíthatatlanok az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred versenyzői.

Kárpát Zsolt 2022.10.04.

Keményen küzdöttek a diákok a megyei haditornán

Tíz csapat részvételével tartották meg az idei Országos Haditorna verseny megyei döntőjét a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában. A középiskolás diákok többek között fegyveres váltófutásban, teherautó abroncs cipelésben és céllövészetben küzdöttek meg egymással.

Ficsór Dávid 2022.08.11.

„Hazámat szolgálom!”

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idén második alkalommal tartott alapkiképzést pályakezdő szerződéses tiszt, altiszt és legénységi állományú katonák számára. csütörtökön 29 hivatásos honvéd tette le az ünnepélyes esküt a Pálffy Miklós laktanyában családtagok és barátok előtt.

Németh Boglárka 2022.07.13.

Népszerű a honvédelmi tábor

Az MH. 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred szervezett honvédelmi tábort a győri laktanyában. Az első turnus hétfőn kezdődött, ezen a héten 30, 12 és 15 év közötti gyermek próbálja ki a katonaéletet.

Győr+ 2022.06.17.

Pályaorientáció három napban

Pályaorientációs napokat tartottak diákoknak június 14-16. között az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái.

Ficsór Dávid 2022.06.10.

Ötven csapat a Zöldár emlékfutáson

2013 júniusában minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a Duna magyarországi felső szakaszán. Több mint kétezer katona küzdött a természeti elemekkel heteken át, együttműködve a vízügyi szakemberekkel, a katasztrófavédőkkel, a rendőrökkel, valamint az otthonaikat féltő önkéntesekkel. Ennek a teljesítménynek állít emléket a sport eszközeivel a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a „Zöldár 2013 – Összefogás” elnevezésű emlékfutással, melyet pénteken már nyolcadik alkalommal rendezett meg az alakulat. Csaknem ötven darab 7 fős csapat gondolta úgy, hogy a péntek délelőttjét a futásnak szenteli.

Kárpát Zsolt 2022.05.21.

Ismét sikert hozott a laktanyai nyílt nap

Több ezer győrit vonzott a Pálffy laktanyában megrendezett nyílt nap. Ebben az évben az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred az elmúlt évekhez képest még több különleges harci járművel és bemutatóval lepte meg a közönséget

HAK 2022.05.16.

Ismét kinyitja kapuit a győri laktanya

Évről évre egyre többen és többen érdeklődnek az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nyílt napja iránt, amely nem csoda, hiszen sokan az ország egyik legszínvonalasabb egyenruhás közösségi eseményként emlegetik. Május 21-én, szombaton tehát szélesre tárja kapuját a Pálffy Laktanya, várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Hirdetés