Hirdetés

„Hazámat szolgálom!”

Illusztráció: Győr+ Archívum
Ficsór Dávid
2022.08.11. 13:21

A Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idén második alkalommal tartott alapkiképzést pályakezdő szerződéses tiszt, altiszt és legénységi állományú katonák számára. csütörtökön 29 hivatásos honvéd tette le az ünnepélyes esküt a Pálffy Miklós laktanyában családtagok és barátok előtt.

Hirdetés

Az eskü szövegét édesanyja és keresztapja kíséretében Dr. Konnáth Patrik Attila mondta. „Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak erre a feladatra” – fogalmazott a közkatona, aki a Honvéd Kórházban az általános sebészeti osztályon folytatja pályafutását.

Nem ígérkezik könnyűnek a katonai pálya. Ezt mondta a frissen esküt tett honvédeknek a rakétaezred parancsnoka. Könczöl Ferenc kiemelte, a hat hét alatt megszerzett tudás birtokában a katonák teljes értékű tagjai lesznek a honvédség nagy családjának. 

Önök azok, akik valóban akarták, és fizikailag, szellemileg és lelkileg is alkalmasnak találtattak arra, hogy katonává váljanak. Önök azok, akiket a kiképzés csak felvértezett és megerősített abban, hogy önök ezt az utat, ezt a hivatást választják, önök katonák akarnak lenni. Ami önökre vár, az nem lesz könnyű. Az elmúlt időszakban ízelítőt kaptak a katonaéletből, elsajátították a legszükségesebb tudnivalókat, amire építkezve teljes értékű tagjává fognak válni ennek a nagy családnak, amely – higgyék el – meghatározó iránytűvé fog válni katonai szolgálatuk során– hangzott az ezredes beszéde.

Fotó: Ficsór Dávid

Július 4-én tehát 33 civil érkezett a győri laktanyába, végül 29-nek sikerült abszolválnia az alapkiképzést. Az Alapkiképző század parancsnoka szerint ez a négyfős lemorzsolódás nagyon jó arány, a hatalmas hőség és szárazság több szempontból is próbára tette a katonák teljesítőképességét.

Oláh Emil tábori lelkész megáldotta a frissen végzett közkatonákat és családtagjaikat, akik valóban nehéz időszakon vannak túl. Az eskütételt követően, az immár kiképzett katonák saját alakulataiknál állnak szolgálatba.

Hirdetés