Címke: menekült
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2022.12.23.

Ukrán menekültek jártak az Öt Templom Adventen

Ukrán menekültek ingyen vonatozhattak a napokban a győri Öt Templom Adventre, a hazánkban élő menekültek a kormány, illetve az Építési és Közlekedési Minisztérium segítségével jutottak el a fesztivál egyik koncertjének főpróbájára.

MTI 2022.12.20.

Erdő Péter is ajándékot osztott a menekült gyerekeknek

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adott át ajándékcsomagot menekült gyerekeknek és családjaiknak kedden, a budapesti Magyar Szentek Templomában.

Győr+ 2022.08.23.

Háromezer ukrajnai menekültnek segít a Máltai Szeretetszolgálat

A háború hatodik hónapjában zajló segítő programjaival háromezer, hosszú távon Magyarországon maradó ukrajnai menekült beilleszkedését támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet az elmúlt fél évben hetvenezer menekülőnek nyújtott közvetlen segítséget, és több mint négyszáz tonna tartós élelmiszert szállított Ukrajnába.

Győr+ 2022.06.23.

Éjszakai utazás: 2 embercsempész, 33 migráns

Győr-Moson-Sopron megyében két kisteherautót ellenőriztek az éjszaka folyamán a rendőrök, amelyekben a sofőrök illegális migránsokat szállítottak Ausztria irányába.

Földvári Gabriella 2022.05.27.

Jótékonysági vacsora

Az Édesanyák Szövetségének tagjai támogatók segítségével jótékonysági vacsorát rendeztek néhány Ukrajnából, a háború elől menekülő család számára a Rába Hotelben.

Földvári Gabriella 2022.05.20.

Dr. Pergel Elza a menekültkérdésről és az óvodai beíratásról

Közel ezer újonnan beíratott kisgyermek kezdi meg ősztől az óvodát, a menekültek átköltöztetése okán, új elhelyezésük érdekében pedig még keresik a megoldást – ezúttal ezt a két témát érintettük dr. Pergel Elza alpolgármesterrel készült beszélgetésünkben.

Győr+ 2022.05.13.

Több mint tizenegyezren érkeztek csütörtökön Ukrajnából

Magyarországra csütörtökön az ukrán-magyar határszakaszon 5670 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 5777-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Győr+ 2022.04.29.

Több mint 12 ezer menekült érkezett csütörtökön

Magyarország területére csütörtökön az ukrán-magyar határszakaszon 5999 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 6221-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken.

Hirdetés