Bevándorlás

Éjszakai utazás: 2 embercsempész, 33 migráns

Fotó: police.hu
Győr+
2022.06.23. 06:39

Győr-Moson-Sopron megyében két kisteherautót ellenőriztek az éjszaka folyamán a rendőrök, amelyekben a sofőrök illegális migránsokat szállítottak Ausztria irányába.

Mosonszolnok külterületén, a 8505-ös számú úton ellenőriztek az egyenruhások 2022. június 23-án 1 óra 45 perckor egy magyar honosságú gépjárművet, amelyet egy 35 éves román férfi vezetett.  A kistehergépkocsi rakterében a rendőrök 19, magukat indiai, pakisztáni, valamint török állampolgárnak valló férfit találtak.

Ugyanezen az éjjelen 3 óra 8 perckor szintén Mosonszolnok közelében egy cseh honosságú kistehergépkocsit állítottak meg az egyenruhások, amelynek sofőrje egy 46 éves cseh férfi volt. Ebben az autóban is migránsokat utaztatott a járművezető, akik a csomagtérben tartózkodtak. A 14 külföldi utas magát indiai, pakisztáni, török és afgán állampolgárnak vallotta.

A két gépkocsiban utazó migránsok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a járművek vezetőit elfogták és a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A 35 éves román, valamint a 46 éves cseh sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően –a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kapcsolódó témák: #bevándorlás | #menekült | #migráció | #migráns | #rendőrség |