Hirdetés
Válság Ukrajnában

Több mint 12 ezer menekült érkezett csütörtökön

Fotó: police.hu
Győr+
2022.04.29. 08:23

Magyarország területére csütörtökön az ukrán-magyar határszakaszon 5999 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 6221-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken.

Hirdetés

A beléptetettek közül a rendőrség 758 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – tudatta a rendőrség.

Az ukrajnai háború elől csütörtökön 344 ember, köztük 187 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőr képzésben résztvevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

 A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

Hirdetés

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #háború | #menekült | #rendőrség | #Ukrajna |
likeold
a fb oldalunkat