Címke: MCC
Hirdetés
Győr+ 2024.02.15.

Utazás a négy fal között

Tibor Fischer, az MCC Irodalmi Műhelyének vezetője tartott könyvbemutatót az Utazás a négy fal között című regényéről az MCC győri képzési központjában. A szerző az említett könyvén túl az életéről is mesélt. Elmondta, hogy szülei magyar származásúak és 1956-ban emigráltak az Egyesült Királyságba. Az Utazás a négy fal között című regényében pedig egy magyar szereplő is helyet kapott.

Győr+ 2024.02.14.

A napóleoni háborúk geopolitikája

Izgalmas előadásra kerül sor a győri MCC-ben február 15-én, csütörtökön. Európa és a világ geopolitikai térképe jelentős átalakulásokon ment keresztül az 1813-as év folyamán. A napóleoni háborúk hatásai, a hatalmi egyensúly változásai és az új világrend kialakulása mind olyan tényezők voltak, amelyek formálták a kor politikai és gazdasági eseményeit.

Pulai Sarolta 2024.02.08.

MCC Vitázz! Győrben is

Az MCC Vitázz! Kárpát-medencei vitaverseny régiós fordulóját rendezték meg a napokban győri MCC központban.

Győr+ 2024.02.08.

Hat politikai stratégia a XX. századból

Kevés olyan politikust vagy politikai gondolkodót találunk, aki átélte volna szinte a teljes XX. századot. Henry Kissinger nemcsak, hogy átélte, hanem aktívan formálta is a XX. század történelmét, mint az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, majd az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere. Közelmúltban befejezett könyvében az államvezetésről hat kiemelkedő XX. századi vezető stratégiáját elemzi, melyeket Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője mutatott be a győri MCC-ben.

MTI 2023.12.24.

Rászorulókon segített advent időszakában az MCC

Alaptevékenységei teljesítése mellett a rászorulókat is segítette a Mathias Corvinus Collegium (MCC) advent időszakában szerte a Kárpát-medencében - közölte az intézmény vasárnap az MTI-vel.

Németh Boglárka 2023.12.02.

Mozgalmas szombat az MCC-ben

Szombatonként szinte mindig nagyüzem van a Mathias Corvinus Collegium Győri Képzési Központjában, hiszen ilyenkor nincs iskola, így a diákokat jobban be tudják vonni a tehetséggondozó központ életébe.

Kárpát Zsolt 2023.11.14.

Konkrét – Koszovó az időzített bomba?

Teszáry Miklós az Eötvös Loránd Tudományegyetem kelet-európai történelem doktori programjának doktorandusz hallgatója, aki az MCC Geopolitikai Műhelyében a Nyugat-Balkán geopolitikai helyzetét vizsgálja. A kutató a koszóvói konfliktusról tartott előadást a győri MCC-ben, és ezzel a témával kapcsolatban elemezte az aktuális helyzetet Konkrét című műsorunkban.

Győr+ 2023.10.26.

Az orosz geopolitikai gondolkodás és az ukrán háború előzményei 

Az MCC győri képzési központja első ízben szervezett kihelyezett szakmai rendezvényt október 25-én Sopronban, a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnáziumban. Az eseményen az orosz-ukrán háború, a hibrid hadviselés és Oroszország nagyhatalmi ambíciói kerültek terítékre. A pódiumbeszélgetés során Vigóczki Máté Györggyel, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatójával beszélgetett Kónya Máté, a győri MCC junior hallgatója. Mik az előzményei az orosz-ukrán háborúnak? Milyen propagandagépezeteket használ Moszkva és milyeneket Washington? Mi is az a hibrid hadviselés? A közönség e kérdések mentén szerezhetett mélyebb ismereteket a háború geopolitikai vonatkozásairól és a 21. század új biztonságpolitikai kihívásairól.

Herkely Ákos 2023.10.25.

Fiataloknak (is) a diabéteszről

Stúdiónk vendégei voltak a Mélyvízben dr. Niederland Tamás a Gyermekdiabétesz Gondozó vezető főorvosa, a Győri Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület alelnöke és Venesz László a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabétesz Egyesület elnöke, akik szakmai alapon beszéltek a III. Győri Diabétesz Nap és Séta programjairól.

Hirdetés