Szerezd vissza a családodat – légy okosabb az okostelefonnál!


2024-05-29
Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.
ingyenes program
A Szülők Akadémiája sorozat részeként újabb nagyszerű előadást kínál az MCC Győri Képzési Központ.
Hirdetés

Az okostelefonok és az interaktív képernyők aktív részesei a családok mindennapjainak, különösen ott, ahol kamasz gyerekek vannak. Leginkább családi veszekedések, erőszakos tartalmak, folyamatosan a telefonon lógó gyerekek, beszippantott figyelem, énképzavar és ehhez hasonló problémák jutnak róla eszünkbe, ezekkel küzd a legtöbb család, ahol nem a megfelelő módon és időben került a gyerekek kezébe az okostelefon és azon keresztül a közösségi média. Egy gyerek, egy kamasz még nem felnőtt, nem rendelkezik a megfelelő védelmi mechanizmusokkal, nem képes önállóan, felelősen használni a közösségi médiát, ellenállni az algoritmusok figyelemmanipulációjának, számára mindez veszélyes üzem.

Az előadáson arról fogunk beszélni, mikor és milyen módon kerüljön a gyerek kezébe okostelefon, ha függőség jeleit mutatja, miként hozhatjuk ki belőle, hogyan tudja megfelelően használni a digitális technológiát, mi a szülő szerepe, hogyan tud egy digitális nevelés mentén értékrendet adni gyerekeinek ebben a gyorsan változó, párhuzamos digitális világban.

Vendégünk: Pöltl Ákos, a Pannon Egyetem Védelmi Oktatási és Kutatási Centrumának szakmai igazgatója, az MCC vezető oktatója, családbiztonsági szakértő

A rendezvény helyszíne: MCC Győri Képzési Központ (9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.)

Ideje: 2024. 05. 29. (szerda) 17:30 – 19:00

Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékát a következő linken szíveskedjen jelezni:

https://feliratkozas.mcc.hu/hu/szerezd-vissza-a-csaladodat_20240529

Kapcsolódó témák: #MCC |#okostelefon |
további programok
2024-06-14

Rákász Gergely koncert a Bezerédj-kastélyban

Égi és földi hatalmak köszöntik a 100 éves, de kora ellenére nagyon is virgonc Kék Rapszódiát.

részletek
2024-06-22 - 2024-07-20

Győrbe jön a Budapesti Illusztrációs Fesztivál

„Best of Billufest” – Válogatás a 2023-as Budapesti Illusztrációs Fesztivál műveiből címmel nyílik kiállítás a Borsos Miklós időszaki kiállítótérben.

részletek