Címke: levéltár
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2021.12.14.

Bana: Januártól sem fogok unatkozni!

Január elsejétől nyugdíjba vonul a győri levéltár igazgatója. Bana József több mint 30 évig volt az intézmény vezetője, ez alatt az idő alatt rengeteg kötet, kiadvány, kutatás és kiállítás készült a levéltár gondozásában, amire nagyon büszke a búcsúzó direktor. Bana József azt mondja, januártól sem fog unatkozni, legfeljebb nem a munkahelyén, hanem otthon dolgozik majd. A szakembernek a történelemtudomány területén vannak még komoly tervei és folytatja a Győr kevésbé ismert polgármestereit bemutató sorozatot is.

J. Kovács Andrea 2021.10.06.

Örökbefogadott múlt

Múlt nélkül nincs jövő, s a múlt ismerete nélkül nem érthetjük meg jelenünket sem. Ezért is méltó a figyelemre az Egyházmegyei Levéltár több éve tartó, sikeres programja, melyről dr. Nemes Gábor főlevéltárost kérdeztük.

Zombai-Kovács Ákos 2021.06.22.

Hétvégi kuriózumok a Nyitott Levéltárban

Igazi kuriózumokra számíthatnak azok, akik szombaton ellátogatnak a Nyitott Levéltárak programjaira Győrben. A kiállítások és bemutatók középpontjába ezúttal a Győr-keresztek kerülnek, de különleges kiváltságleveleket is meg lehet majd tekinteni, illetve mint mindig, ezúttal is látogatható lesz az egykori városi börtön a levéltár pincéjében.

Földvári Gabriella 2021.06.13.

Győr-keresztek, a vaskakas legendája, a városi kiváltságlevelek

A királyi kiváltságok elnyerésének 750. évfordulójának tiszteletére rendezi idén a győri városi levéltár a Múzeumok Éjszakáján a Nyitott Levéltárak napjának programjait június 26-án. Kiállítás nyílik a Győr-keresztekből, előadások hangzanak el többek között a török kori legendákról, valamint újra betekinthetnek az érdeklődők az egykori városi börtönbe.

Hirdetés