Címke: levéltár
Hirdetés
Herkely Ákos 2023.11.13.

Ünnepel a levéltár

Októberben ünnepelte a levéltár harmincadik születésnapját. Bana Józsefnek városunk reneszánsz emberének a megyei és a városi levéltár felvirágoztatásában elévülhetetlen érdemei voltak, vannak és minden bizonnyal lesznek is.

Fotó és szerző: Győr+ Média 2023.10.25.

Jubileumi levéltári nap

A 25. Győri és 11. Kisalföldi levéltári napot rendezték meg a Brenner János Hittudományi Főiskolán.

Pécskai István 2023.07.19.

Digitalizálják az iratokat a győri levéltárban

Immáron egy éve komoly fejlesztés zajlik Győr Város Levéltárában. Minderről Kovács László önkormányzati képviselő, levéltári asszisztens beszélt a Győr+ Médiának. A szakembertől megtudtuk, Győr legrégebbi irata 1300-ból származik.

Zombai-Kovács Ákos 2021.12.14.

Bana: Januártól sem fogok unatkozni!

Január elsejétől nyugdíjba vonul a győri levéltár igazgatója. Bana József több mint 30 évig volt az intézmény vezetője, ez alatt az idő alatt rengeteg kötet, kiadvány, kutatás és kiállítás készült a levéltár gondozásában, amire nagyon büszke a búcsúzó direktor. Bana József azt mondja, januártól sem fog unatkozni, legfeljebb nem a munkahelyén, hanem otthon dolgozik majd. A szakembernek a történelemtudomány területén vannak még komoly tervei és folytatja a Győr kevésbé ismert polgármestereit bemutató sorozatot is.

J. Kovács Andrea 2021.10.06.

Örökbefogadott múlt

Múlt nélkül nincs jövő, s a múlt ismerete nélkül nem érthetjük meg jelenünket sem. Ezért is méltó a figyelemre az Egyházmegyei Levéltár több éve tartó, sikeres programja, melyről dr. Nemes Gábor főlevéltárost kérdeztük.

Zombai-Kovács Ákos 2021.06.22.

Hétvégi kuriózumok a Nyitott Levéltárban

Igazi kuriózumokra számíthatnak azok, akik szombaton ellátogatnak a Nyitott Levéltárak programjaira Győrben. A kiállítások és bemutatók középpontjába ezúttal a Győr-keresztek kerülnek, de különleges kiváltságleveleket is meg lehet majd tekinteni, illetve mint mindig, ezúttal is látogatható lesz az egykori városi börtön a levéltár pincéjében.

Hirdetés