Címke: lengyel-magyar barátság
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.03.23.

„Lengyel, magyar két jó barát”

Ünnepséget rendeztek a lengyel-magyar barátság napján Győrben, a Bem téri emlékműnél. 2007. március 12-én nyilvánították hivatalosan ünnepnapnak március 23-át. Azóta a városban minden évben koszorúznak a lengyel-magyar barátság köztéri szobránál, melyet 2006-ban a lengyel és a magyar köztársasági elnök közösen avatott fel.

Győr+ 2022.11.02.

XVI. Lengyel Zenei Fesztiván

Zeneiskolai tehetségek koncertjére kerül sor november 12-én a Széchenyi István Egyetem hangversenytermében.

J. Kovács Andrea 2022.09.01.

Győrbe látogatott a lengyel nagykövet

Sebastien Keciek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete csütörtökön Győrbe látogatott. A fiatal diplomata a II. világháború kitörésének napján a temetőben lerótta kegyeletét az áldozatok előtt. Ezután a Városházán folytatott megbeszélést dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel, dr. Pergel Elza és Radnóti Ákos alpolgármesterekkel.

Ficsór Dávid 2022.04.12.

Kiállítás a lengyel-magyar barátság jegyében

Megnyílt az „Egy oázis Felső Szilézia szívében” című tárlat a Múzeumházban. A kiállítást, mely Lengyelország Felső Szilézia régiót és Imielin városát mutatja be, a Lengyel-Magyar Barátság ünnepnap tiszteletére rendezték meg.

Zombai-Kovács Ákos 2022.03.23.

A lengyel-magyar barátság példátlan a világban

Az 1000 éves lengyel-magyar barátság példátlan az egész világban, szeretnénk, ha újabb 1000 évig nem állna senki sem az útjába ennek a történelmi kapcsolatnak. Ezt mondta Győr alpolgármestere szerdán, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából, a nádorvárosi Bem téren tartott ünnepségen. dr. Pergel Elza köszöntőjében kiemelte, a két nép történelme sok ponton összefonódik, sokszor harcoltunk együtt és egymásért is. A rendezvényen a Lengyel Köztársaság konzulja megköszönte, hogy Győr őrzi és ápolja a lengyel emlékeket.

Hirdetés