Címke: kutatás
Hirdetés
Győr+ 2024.03.20.

Sport és digitalizáció: egy újabb szuper együttműködés az egyetemmel

Kutatás-fejlesztési és oktatási együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem a Pick Kézilabda Zrt.-vel és a Győri ETO-UNI FKC-vel. A partnerség keretében az intézmény a sport szolgálatába állítja a digitalizációt, és olyan adatalapú szolgáltatásokat fejleszt, amelyek hozzájárulnak a sportolók teljesítménynöveléséhez.

Győr+ 2024.03.17.

Hihetetlen mennyire népszerű az egyetem ötvenéves könyvtára

A győri Széchenyi István Egyetem idén ötvenéves könyvtára folyamatosan fejleszti szolgáltatásait. A stratégiai célokhoz igazodva támogatja a tudományos kutatómunkát és a nemzetközi eredményeket, valamint közösségi teret teremt az egyetemi polgárok számára. Ennek köszönhetően az intézményben 2023-ban megduplázódott az adatbázis-használatok száma, a publikációs támogatási programban részt vevőké pedig két év alatt megtízszereződött.

Győr+ 2024.03.07.

Akkreditációt kapott az egyetem laboratóriuma

Közel száz különböző vizsgálat végzésére alkalmas a győri Széchenyi István Egyetem Építőanyag- és Szerkezetvizsgáló Laboratóriuma, amely a közelmúltban akkreditált státuszt szerzett. A labor tevékenységével egyszerre szolgálja a hallgatók gyakorlati oktatását, az ipari partnereket és innovatív termékek piaci bevezetését.

Győr+ 2024.03.06.

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása várja a győri hallgatókat

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat. A precíziós gazdálkodásban élenjáró cég a kutatás-fejlesztési és innovációs partnerség mellett szakmai gyakorlati lehetőséget kínál az intézmény Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának hallgatói számára különböző termelési egységeiben.

MTI 2024.02.26.

Új megközelítés született a legsúlyosabb rákok gyógyítására

Forradalmian új megközelítés született a RAS fehérje mutációihoz köthető rákok gyógyítására: az ELTE kutatói jól kötő kismolekulákat találtak, amelyekkel nem a sejtosztódás alapvető mechanizmusaiba avatkoznak be, hanem az egészséges állapotot állítják helyre.

Győr+ 2024.02.20.

A legkorszerűbb technológiával bővült a SZE útépítési laboratóriuma

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy innovatív módon járuljon hozzá az ipar újszerű megoldásaihoz és a közlekedési kihívásokra adott válaszokhoz. Az intézmény útépítési laboratóriuma egy európai uniós pályázatnak köszönhetően a közelmúltban a legkorszerűbb eszközökkel gazdagodott, amelyek bővítik a vállalati partnereknek nyújtott szolgáltatások körét és lehetővé teszik a képzés színvonalának további emelését.

Győr+ 2024.01.18.

Újabb kutatás bizonyítja: Győr élen jár a fejlettségben!

Nem készült még olyan rangsor a településekről hazánkban mint amit az Egyensúly Intézet összeállított. Az úgynevezett településindex alapján ismét van mire büszkének lennie Győrnek, városunk ugyanis a többi között a második legfejlettebb megyeszékhely lett, de több dimenzióban is első helyen végzett! Mutatjuk a részleteket!

Győr+ 2024.01.05.

Doktoranduszként tért vissza Győrbe az egyetem nemzetközi alumnija

A ghánai Esther Amofa-Adede 2017-től 2019-ig a Széchenyi István Egyetem mesterszakos hallgatója volt, majd tanulmányait követően visszatért hazájába. Egy éve azonban ismét Győrbe érkezett, és jelenleg az intézmény doktoranduszhallgatójaként a nemzetközi migrációt kutatja. Azt mondja: tanulmányai alatt inspiráló közegre lelt az egyetemen, ami azóta is motiválja élete minden területén.

Csollán Tamara 2023.12.20.

Díjátadással zárta az évet a SZE Járműipari Kutatóközpontja

Évzáró ünnepséget tartott a győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja (JKK), amelyen megfogalmazták a következő évi célkitűzéseket is. A rendezvényen hárman mentori elismerést vehettek át kutatói utánpótlás-nevelésben végzett munkájukért.

Hirdetés