Címke: kutatás
Hirdetés
Csollán Tamara 2022.11.24.

Világszabadalom is lehet a SZE tudósítóinak díjnyertes kutatásából

Közép- és Kelet-Európa legfontosabb ipari elektronikai és mozgásvezérlési konferenciáján nyert különdíjat a győri Széchenyi István Egyetem három kutatója-oktatója. A nemzetközi elismerést kiváltó kutatás a villamos motorok érzékelő nélküli szabályozása témájában kínál újszerű, gazdaságilag is nagy jelentőséggel bíró megoldást.

Győr+ 2022.11.14.

Kellemes illatok a jó hangulatért

Egyénenként, kultúránként eltérő lehet, ki milyen illatot preferál, és melyektől irtózik. Bárhogy is legyen, az illatok hatnak ránk, s ha ennek tudatában vagyunk, ezt pozitívan is kihasználhatjuk.

Forrás Széchenyi István Egyetem | Fotók: SZE, Máyer Csaba József 2022.11.13.

Fluxuskondenzátor és földradar: különleges projekteket támogat a Széchenyi Egyetem

Fluxuskondenzátor, földradar, 3D fémnyomtatás – csak néhány innováció azok közül, amelyek támogatást nyertek a győri Széchenyi István Egyetemen futó Proof of Concept pályázaton. Az intézmény legnagyobb értékét az egyetemi polgárok által felhalmozott tudás jelenti, ezért támogatja innovatív projektötleteik, szellemi tőkéjük hasznosulását, létrehozott alkotásuk, technológiájuk piacra jutását.

Bodrogi Sára 2022.10.18.

Érdemes zoknit húzni alváshoz?

Nagyon megosztó, hogy ki milyen hálóruhára esküszik, így az is, hogy valaki húz-e zoknit alváshoz vagy sem. Vajon hogyan hat ránk, ha a zokni viselése mellett döntünk?

Győr+ 2022.10.17.

Kutatnak és közlekednek – fantasztikus eredmények az egyetemen

A zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán negyedik alkalommal rendezték meg a legújabb kutatások eredményeit bemutató innovációs napot. A programon a győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja az autonóm közlekedéssel kapcsolatos innovációit is demonstrálta.

Bodrogi Sára 2022.10.14.

A fehér rizs sem egészségesebb a cukornál?

Azon talán már senki sem lepődik meg, hogy a túlzott cukorfogyasztás káros az egészségre, de ki gondolta volna, hogy az egyik legnépszerűbb köret, a fehér rizs is ártalmas lehet?

Győr+ 2022.10.03.

Föld hívja Holdat – fantasztikus kísérlet az egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem Honfy József Rádióamatőr Klubja megalakulásakor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minél messzebb élő rádióamatőrökkel vegyék fel a kapcsolatot rádióhullámok segítségével. A hallgatók legutóbb nem kisebb kísérletre vállalkoztak, minthogy távoli országokat a Holdon keresztül érjenek el.

Csollán Tamara 2022.09.30.

Ma van a Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén (szeptember 30. - október 1.) lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

Hirdetés