Címke: kutatás
Hirdetés
Győr+ 2023.11.30.

Fókuszban a tehetségek

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciát és Tehetségnapot rendeztek a Széchenyi István Egyetemen, szerdán. Kétszáz Széchenyis hallgató először mutatta be kutatását a szakmai zsűrinek és ezúttal a fiatalabb korosztálynak is komoly szerep jutott.

Győr+ 2023.11.17.

A „MI” és az oktatás

A Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a TALE- kutatócsoport a Magyar Tudományos Akadémia IX. Osztály Civilisztikai Albizottságával közösen, az Igazságügyi Minisztérium támogatásával konferenciát rendezett pénteken.

Győr+ 2023.10.17.

Szerzetesrendeket vizsgáltak a Széchenyi István Egyetem kutatói

A győri Széchenyi István Egyetemen működő Gróf Bethlen István Kutatóközpont hiánypótló kutatásának eredményeként jelent meg az a tanulmánykötet, amely a Magyarországon működő férfi szerzetesrendek helyi hatásairól szól. A könyvből kiderül, hogy ezen egyházi közösségek az oktatástól a szociális ellátásig számos területen aktívak ma is.

Csollán Tamara 2023.10.12.

Így élesztünk újra

Október 16-án, az Újraélesztés nemzetközi napján a laikus újraélesztés fontosságára hívja fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat Alapítvány. Ez alkalomból közzétették országos, nagymintás kutatásuk eredményeit is. A felmérés során arra voltak kíváncsiak, tudjuk-e mi a teendő, ha újra kell élesztenünk valakit. De vajon az elméleti tudás elegendő ahhoz, hogy a gyakorlatban is hőssé váljunk?

Győr+ 2023.09.25.

Évi 600 millió forinttal ösztönzi a tudományos munkát a SZE

Ösztöndíjjal, a publikációk közlési díjának átvállalásával, adatbázisokra való előfizetéssel és konferenciarészvétel-támogatással is ösztönzi a tudományos munkát a győri Széchenyi István Egyetem. Az intézmény tovább emelte az erre szánt összeget, amely így már megközelíti az évi 600 millió forintot.

Zombai-Kovács Ákos 2023.09.19.

Közösen az orvostudomány fejlődéséért

Az MIT Catalyst Europe egy egészségügyi kutatási projektek támogatására irányuló, egyedülálló képzési program, ami egy különleges módszertan is egyben.

Győr+ 2023.09.08.

Tejkutató intézettel bővül a Széchenyi István Egyetem

A Széchenyi István Egyetem tejkutató intézetének és szakképzési központjának ad otthont a jövőben a volt tejkísérleti állomás, amelynek jelképes kulcsátadása az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar szeptember 8-i tanévnyitójának kiemelkedő pillanata volt. Az eseményt dr. Szalka Évának, a több mint kétszáz éves múltra visszatekintő mosonmagyaróvári agrárképzés nemrégiben leköszönt első női dékánjának búcsúztatása, valamint a díszdiplomások köszöntése és az elsőévesek eskütétele tette még ünnepibbé.

P. Csapucha Adrienn 2023.08.25.

Drónok diadala a győri parton

Augusztus 25-e és 27-e között az Aranypart II. melletti tisztáson felállított pályán felzúgnak a versenypilóták által vezérelt drónok. Városunk szolgál otthonául ugyanis a Drone Racing World Cup Hungary 2023-as versenyének, melyet a győri campus, a tatabányai Edutus Egyetemmel szervez, a Cloud for Intelligent Airplace Zrt., valamint a Magyar Drón és Multirotoros Egyesület szakmai közreműködésével. A futam a Magyar Bajnokság záró futama is egyben.

Hirdetés