Címke: köztársasági elnök
Hirdetés
Győr+ 2024.02.23.

Orbán: megfontolt döntésekre van szükség!

Hosszas egyeztetések után született döntés arról, hogy Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP köztársasági elnöknek és erre a frakció is megadta a zöld lámpát – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szólt arról is, hogy pedofil, vagy ahhoz kapcsolódó bűncselekményekhez kötődő ügyekben nincs pardon.

MTI 2024.02.22.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. Kocsis Máté közölte azt is, hogy a Fidesz elnöksége Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének.

MTI 2024.02.19.

Napokon belül eldőlhet, ki lesz az új köztársasági elnök

A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Győr+ 2024.02.10.

Lemondott Novák Katalin, nem sokkal később Varga Judit is!

Vasárnap érkezett volna haza Katarból, de megszakította külföldi utazását Novák Katalin, aki rendkívüli bejelentést tett az M1-en. Az államfő szombaton lemondott tisztségéről. Néhány perccel később Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter is bejelentette lemondását, aki még tárcavezetőként ellenjegyezte a Novák Katalin által aláírt, nagy port kavart elnöki kegyelmet.

Győr+ 2024.02.09.

Mi áll a kegyelmi botrány hátterében?

Novák Katalin elnöki kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársának, K. Endrének, az ítélet nagy visszhangot kavart. Az ügy után Orbán Viktor a kormány nevében alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson. Az ellenzéki pártok lemondásra szólították fel Novák Katalint, a köztársasági elnök tanácsadó testületének több tagja távozik a botrány miatt.

P. Csapucha Adrienn 2023.11.13.

Emlékek a hegy szívében, a bazilika 800 éve

November 11-e Szent Márton, a pannonhalmi monostor, a bazilika és Pannonhalma város védőszentjének ünnepe. Ez alkalomból az elmúlt hétvégén sem maradhatott el a közös, történelmi és szakrális értékeken nyugvó ünneplés, ám az idei más volt, mint a többi. Szombaton a rendezvény részeként Novák Katalin nyitotta meg ugyanis a „Pannonhalmi Bazilika 800” emlékévet, hiszen 2024-ben lesz nyolcszáz éve, hogy a gyönyörű szerzetestemplomot helyreállították és ünnepélyesen felszentelték.

Hirdetés