Címke: közlekedésbiztonság
Hirdetés
Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.28.

Új 83-as: nyomógombos jelzőlámpa a biztonságért

Az utolsó simításokat végzik a Győrt és Pápát összekötő, új 83-as főúton. Erről a közel 100 milliárd forint értékű fejlesztés kezdeményezője számolt be Híradónknak. Kara Ákos kiemelte, a 36 kilométer hosszú, kétszer két sávos út gyorsabbá és biztonságosabbá is teszi a közlekedést a két város között, úgy, hogy a köztük lévő falvakat elkerüli. A győri bevezető szakaszon nyomógombos jelzőlámpát telepítenek a Malom és az Új Élet utcánál, azért, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságosan át tudjanak kelni a főúton.

Havassy Anna Katalin 2023.08.03.

Csatlakozz! Kapcsold be te is a biztonsági övet! 

A rendőrség mindig kiemelt figyelmet fordít a közlekedés során kötelező passzív biztonsági eszközök használatára, ám 2023-ban az ellenőrzések középpontjában a biztonsági öv becsatolása áll. Muszáj, mert sajnos még nagyon sokan mellőzik, hogy bekössék magukat. Augusztus 3-án is fokozott ellenőrzést tartottak, ahol a sajtó is jelen lehetett.

Győr+ 2023.07.17.

Kevesebb a baleset a vasúti átjárókban

Az idei baleseti statisztika szerint körültekintőbben és szabálykövetőbb módon közlekednek az autósok a vasúti átjárók közelében. 2023-ban vasúti átjáróban eddig 31 baleset következett be, amelyek során egy ember meghalt és ketten súlyosan megsérültek. Tavaly azonos időszak alatt 54 vasúti átjárós baleset történt, ebből kilenc volt halálos (19 áldozattal), és 6 végződött súlyos sérüléssel. Bár egyetlen baleset is sok, az esetszámok idei csökkenése a 2022-ben elindított vasútbiztonsági kampány sikerét igazolja.

Ficsór Dávid 2023.05.20.

Együtt “közlekedett a család” 

Szombaton rendezték a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat vármegyei döntőjét a Mécs László úton található Skoda szalonban. A finálét a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság szervezte.

Győr+ 2023.05.19.

Győrben is lesz Zebra terv akció!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság május 23-25. között hirdette meg a „ZEBRA TERV” elnevezésű baleset-megelőzési ellenőrzést, a gyalogosok – mint védtelen közlekedők – biztonságára helyezve a hangsúlyt.

Szöveg és fotó: Pécskai István 2023.04.26.

A helyes közlekedésre nevelik a fiatalokat

A helyes közlekedésre igyekszik nevelni a fiatalokat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. Szerdán rendezték meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa elnevezésű verseny megyei döntőjét, amelyben a diákok biciklivel, segédmotoros kerékpárral és autóval igyekeztek teljesíteni az ügyességi viadal feladatait.

Szerző és fotó: Havassy Anna Katalin 2023.04.18.

Közösen a gyalogosok biztonságáért

A vármegyei önkormányzatot és a vármegyei rendőr-főkapitányságot régóta hatékony együttműködés köti össze. Ennek legújabb példája az a kisfilm, amelyet kedden sajtótájékoztató keretében mutattak meg, s amellyel a gyalogosbalesetek elkerülhetőségére kívánják felhívni a figyelmet.

Csollán Tamara 2023.04.13.

Porviharról is tehetünk bejelentést az Időképnél

Körülbelül egy hónapja történt az M1-es autópályán az a halálos áldozatot is követelő tömegkarambol, amelyben 5 kamion és 37 jármű ütközött össze az erős szél okozta porátfúvás miatt. A horrorbaleset óta is számos alkalommal adtunk hírt viharos erejű széllökésekről, amelyek következtében jelentősen csökkentek a látási viszonyok az autópálya egyes szakaszain. A márciusi baleset kétséget kizáróan felhívta az emberek figyelmét a jelenség veszélyeire. Mit tudunk tenni, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek az ilyen és ehhez hasonló tragédiák? Hogyan cselekedjünk, ha porviharba kerülünk? Nagy-Kurunczi Ritát, az Időkép meteorológusát kérdeztük.

Hirdetés