Címke: közlekedésbiztonság
Hirdetés
Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.03.27.

Autósok: itt az idő, jöhetnek a nyári gumik

Itt az idő, jöhetnek a nyári gumik. Ezt üzente a győri és Győr környéki autótulajdonosoknak a város egyik népszerű gumiszerelő műhelyének társtulajdonosa. Hatvani Bálint kiemelte, már a múlt héten meghaladta a napi középhőmérséklet a plusz 7 Celsius-fokot, amikor már érdemes téliről nyári abroncsra váltani. A szakember kiemelte, aki nem szeretne órákig sorban állni, érdemes bejelentkeznie a szerelőhöz, mert ebben az időszakban nagyüzem van a műhelyekben.

Zombai-Kovács Ákos 2022.11.04.

Sztárkézisek is segítettek látni és látszani

Október 17-én indult és december 4-ig tart az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának Látni és Látszani elnevezésű országos akciója. Ebben az időszakban a szakemberek az őszi-téli időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra hívják fel nem csak az autósok, de a kerékpárosok figyelmét is. A megyei program keretében pénteken a Belvárosban osztottak fényvisszaverő mellényeket, karpántokat, kerékpáros prizmákat és lámpa szetteket a rendőrök, akiknek az Audi ETO sztárkézilabdázói is besegítettek az akcióban.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.21.

Milliárdos felújítás a forgalmas szigetközi úton

Egy másik útfelújítás, Győr közvetlen közelében, a Szigetközben. A forgalmas szigetközi útnak egy több mint három kilométeres szakasza újult meg, több, mint bruttó 1 milliárd forint állami forrásból. A fejlesztés egy külterületi és egy győrzámolyi, belterületi szakaszt is érintett, mindkét részen jelentősen nőtt a forgalombiztonság és az út szolgáltatási színvonala. Az útfejlesztéssel együtt adták át Győrzámoly 21 kamerából álló térfigyelő rendszerét is, amit részben önerőből finanszírozott a település.

Győr+ 2022.09.22.

Ősszel is érdemes átnézetni az autót

A rövidebb nappalok, a hidegebb éjszakák, a ködös hajnalok, a több csapadék a meleg évszaktól eltérő kihívások elé állítja az autót és a gazdáját is. Végigvesszük milyen karbantartásokat és ellenőrzéseket érdemes elvégezni ilyenkor az autón, hogy hűen szolgáljon.

Ficsór Dávid 2022.09.20.

Játékos KRESZ-oktatás a „Biztonság hetén” 

Közel kétszáz általános iskolás és óvodás részvételével rendezték meg Győrben a KRESZ-FESZT-et kedden a Leier City Centerben. A program az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége együttműködésében jött létre.

Sándor Szigeti 2022.05.11.

Ki a legjobb közlekedési rendőr?

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megrendezte a 2022. évi balesethelyszínelő, és közlekedésrendészeti szakmai verseny megyei fordulóját.

Hirdetés