Jogsi nélkül elhajtott, több piroson átment és még drogot is fogyasztott a sofőr

HAK Illusztráció: Marcali Gábor
2024.04.02. 11:38

Több olvasói jelzést is kaptunk, hogy április 1-jén este 7 óra környékén „autós üldözés” volt Marcalvárosban. Utánajártunk, hogy mi történt!

Az olvasóktól kapott információval megkerestük a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahonnan az alábbi tájékoztatást kaptuk az esettel kapcsolatban:

„Egy Seat típusú személygépkocsit akartak a járőrök Győr, Marcalváros városrészében közlekedésrendészeti ellenőrzés alá vonni április 1-jén, 19 óra körül. A sofőr a rendőri intézkedés alól kivonva magát, a járművel több piros lámpán áthaladt, majd az egyenruhások Győrben, a Borsos Miklós utcában tudták megállítani.  

A rendőrök a 24 éves gépjárművezetővel kapcsolatban megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért elfogták és a helyi rendőrkapitányságra előállították.

A jármű átvizsgálása során egy nejlon tasakba zárt kábítószergyanús anyag került elő, és a bánrévei sofőrrel szemben végzett drogteszt pozitív eredményt mutatott.

A fiatalembert a Győri Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklása vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési őrizetbe vették.”