Címke: költészet
Hirdetés
Győr+ 2023.03.23.

Az élő Petőfi: kapcsolódjon be a konferenciába!

Csütörtökön 10 órakor a hivatalos megnyitóval kezdetét veszi Az élő Petőfi című tudományos konferencia a Városháza dísztermében, melyről természetesen portálunk is tudósít majd. Viszont élőben is van lehetőség bekapcsolódni az előadásokba, mutatjuk hogyan!

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.03.13.

Petőfi 200 projektnap a Kazinczyban

Hétfőn minden Petőfi Sándor költőóriás körül forgott a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Kétszáz éve született a költő és forradalmár, ez alkalomból pedig projektnapot tartottak az iskolában, ahol interaktív tanórák, foglalkozások, tánc, zene és közös versmondás is szerepelt a programok között. Az intézmény 25 osztálya mintegy körforgásban ment foglalkozásról foglalkozásra, a költőt pedig nem csak irodalmi keretek között idézték meg.

J. Kovács Andrea 2022.11.05.

Ki a legjobb versmondó?

Négy év kihagyás után a Győri Nemzeti Színházban ezen a hétvégén rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, illetve a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És Prózamondó Versenyt.

MTI 2022.08.30.

Vándorkiállítást szervez a PIM

Csütörtökön indul útjára a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) új, Átröpűlök hosszában hazámon című vándorkiállítása a költő születésének 200. évfordulója alkalmából. A múzeumbusz első állomása Petőfi Sándor szülővárosa, Kiskőrös lesz, melyet több mint 200 helyszín - köztük Győr - követ majd körülbelül egy éven át.

Zombai-Kovács Ákos 2022.04.11.

Verses kerítéskiállítás a költészet napján

Kerítéskiállítás nyílt az Arany János Iskolában a Költészet Napja alkalmából. Minden negyedik diák, több mint 200-an verseket másoltak rajzlapokra, ezeket az intézményt körülvevő kerítésre rögzítették, hogy bárki, bármikor olvasgathassa a műveket. Az intézmény magyartanárai találták ki a programot, melynek célja természetesen az irodalom és a versek népszerűsítése volt a fiatalok körében. Az Arany Iskola igazgatója a Győr Plusznak azt mondta, nagy öröm, hogy ilyen sokan és ilyen lelkesen vettek részt a Költészet Napi rendezvényen.

Kárpát Zsolt 2022.03.16.

Győrben is elkezdődött a Petőfi Klubok Programsorozat

A Győr Ménfőcsanaki Művelődési Házban március 15-ére emlékezve ünnepi műsorra vette kezdetét a Petőfi Klub elnevezésű programsorozat. A Petőfi Klubokban számos közösségépítő rendezvényre, valamint színvonalas kulturális eseményre kerül sor intézményi partnerekkel, köztük a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Térrel.

J. Kovács Andrea 2022.01.14.

Nagy Gáspárra emlékeznek

Kiállítással és szavalóversennyel emlékezik Nagy Gáspár, Kossuth- és József Attila-díjas költő halálának tizenötödik évfordulójára a Győri Egyházmegye és a Prohászka-iskola. A „Valaki kölcsönbe vette kezedet” című tárlatot a Triangulum Galériában dr. Veres András megyéspüspök nyitotta meg.

Győr+ 2021.12.07.

Közlekedésmérnökként indult el, költőnőként tért vissza

Sok év telt el, amíg az asztalfiókból a nyomdába került első verseskötete, mert nagy utat járt be, mire közlekedésmérnökből költőnő lett. Kovács Enikő „Edyko” a győri Széchenyi István Egyetem alumnija visszatért az intézmény falai közé, egy éve a Tanulmányi Osztály munkatársa. A napokban jelent meg negyedik verseskötete Edykomédia címmel. Költészetéről, a hallgatói évekről és élete vargabetűiről mesélt.

Győr+ 2021.08.04.

Nyolcvan éve hunyt el Babits Mihály

1941. augusztus 4-én hunyt el Babits Mihály költő, műfordító, akadémikus, a Nyugat nemzedékének egyik legnagyobb költője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja.

Hirdetés