Petőfi előtt tisztelgett az Arany iskola

Győr+ Fotó és szöveg: Zombai-Kovács Ákos
2023.04.17. 13:05

A Petőfi 200 programsorozat és a Költészet Napja alkalmából hétfőn, a Győri Arany János Angol-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is a költőóriás és a munkássága előtt tisztelgett. A diákok, kiegészülve néhány Baksa Gimnáziumos fiatallal, zenés-verses műsort adtak elő az intézmény aulájában. Közel 100-an szerepeltek a színvonalas produkcióban, amit az iskola többi tanulója nagy tapssal jutalmazott. Az Arany iskola igazgatója azt mondta, a magyartanárok ötlete alapján szervezték meg a Petőfi előtt tisztelgő műsort.

Petőfi Sándor: Anyám tyúkja című versét szavalta a 3. C osztály, a produkciót pedig nagy érdeklődéssel figyelték a többiek. Aztán folyamatosan jöttek egymás után a különböző Petőfi-műsorszámok, kicsit más stílusban, de hasonlóan magas színvonalon.

Igazából a Petőfi 200 és a Költészet Napja előtt is szerettünk volna tisztelegni, csak nagyon sűrű volt a programunk, a tavaszi szünet után most találtunk rá először megfelelő időpontot, viszont most, minden diákunk, aki ráér, itt van az aulában és közösen dúdolja a Petőfi költeményeket a műsorban szereplőkkel együtt” – mondta Horváth Ernő Tamás, a Győri Arany János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

Az Aranyban az idegen nyelv és a kézilabda viszi a prímet a mindennapokban, de a diákság a magyar irodalmat is szereti, Petőfi Sándor verseit pedig különösen.

Magyartanáraink kedvelik Petőfi munkásságát, de mi is nagyon szeretjük, ezért állítottuk össze ezt a produkciót, amiben főleg Aranyos diákok szerepelnek, de néhány korábbi tanulónk, ma már Baksa Gimisként zenében támogatja meg a műsorunkat” – fogalmazott Vörös Mia, 7. A osztályos tanuló.

Hatalmas sikert aratott a diákság körében a Petőfi előtt tisztelgő műsor, az iskola homlokzatán, az ablakokban pedig a következő napokban is ott díszeleg majd a színes, „Szabadság, Szerelem” felirat, ami ugyancsak a költőóriás munkásságát hirdeti.

Kapcsolódó témák: #költészet | #Petőfi 200 |