Címke: kiberbűnözés
Hirdetés
Fotó és szerző: Pécskai István 2024.02.22.

Legyünk óvatosak a digitális térben

Kiszolgáltatott csoportok a digitális világban címmel tartottak konferenciát a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán. Az előadók a fogyasztóvédelmet, a pénzügyeket és e-platformokat érintő digitalizáció rejtelmeibe avatták be a hallgatókat és az érdeklődőket.

Győr+/police.hu 2024.01.25.

A Készenléti Rendőrség mostantól a Széchenyi István Egyetemmel is együtt dolgozik

Együttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetem (SZE) és a Készenléti Rendőrség (KR) ünnepélyes keretek között január 25-én délelőtt a győri campuson. Az együttműködés fő célja a szakmai tapasztalatok kölcsönös megosztása, s ennek érdekében a KR Költségvetési Igazgatósága és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gyakorlati tudásával gazdagítja az oktatást míg a SZE kutatásaival járul hozzá az együttműködéshez.

Győr+ 2023.12.06.

Karácsonyi ajándékot csak biztonságos helyről!

Az ünnepek közeledtével megnő az internetes vásárlások száma, ezért a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkatársai – a Mátrix Projekt keretében – óvatosságra intenek az online térben a rendelésekkel és az ajándékbeszerzésekkel összefüggésben.

Győr+ 2023.11.22.

A vásárlás biztonságáért

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkatársai – a Mátrix Projekt keretében – óvatosságra intenek az online térben történő rendelésekkel, vásárlásokkal összefüggésben.

Győr+ 2023.11.06.

Online csalóra csaptak le a rendőrök

A Mátrix Projekt keretében rendőrkézre került egy budapesti fiatal, aki kamu internetes hirdetésekkel próbált pénzt szerezni. A többtucatnyi sértett felkutatása folyamatban van.

Havassy Anna Katalin 2023.11.04.

Ne húzzák csőbe a közösségi médiában sem!

Ahogy az átlagembereknek, úgy a bűnözőknek is egyre több lehetőséget teremt a digitális világ folyamatos fejlődése. A közösségi média és különféle online piacterek is egy új felületeket jelentenek ilyen szempontból, ahol nem csak a vásárlókat, hanem az eladókat is megcélozták a trükkös csalók. Érdemes gyanakodva fogadni, ami túl könnyű, túl szép!

Havassy Anna Katalin 2023.10.27.

Ha nem rendelt, ne kattintson!

A digitális világ egyik szuper lehetősége, hogy szinte mindent megrendelhetünk interneten. Sőt, egyre több és több csomagküldő szolgálattól várhatjuk a rendelésünk, s választhatunk, hogy házhoz kérjük, üzletbe vagy éppen valamelyik hivatalos tárolóba. Minden újabb lehetőség egy újabb csábító terep a bűnelkövetőknek…

Molnár Zsuzsa 2023.10.24.

Megelőzéssel, edukációval a kiberbűnözés ellen

Az internet már életünk szerves részét képezi. Számtalan előnye van, ügyintézésben, vásárlásban, kapcsolattartásban egyaránt megkönnyítheti a dolgunkat. Ahogy ezek a tevékenységek egyre inkább áttevődtek az online térbe, úgy helyezték át székhelyüket a trükkös csalók is, akik egyik korosztályt sem kímélik.

Havassy Anna Katalin 2023.10.19.

Vigyázzon a CVC kódjára, mint a szeme fényére!

A rendőrség folyamatos harcot folytat az internetes bűnözés ellen, amely egyre nagyobb méreteket ölt. Visszaszorítani leginkább az emberek tudják a tudatos, óvatos és figyelmes magatartássukkal, mert sajnos igaz: jobb gyanakodni! A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tanácsait pedig mindenképp érdemes megfogadni!

Fotó és szöveg: Győr+ Média 2023.06.02.

Beszámolók a vármegyei közgyűlésen

Pénteken ismét ülésezett a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közgyűlés. Az eseményen a napirendi pontok között szerepelt a vármegyei rendőrfőkapitány beszámolója.

Hirdetés