Címke: katolikus
Hirdetés
Szigeti Sándor 2023.06.24.

Gyémántmise a székesegyházban

Pappá szentelésének hatvanadik évfordulója alkalmából Pápai Lajos hálaadó gyémántmisét celebrál a győri bazilikában vasárnap 17 órától. A nyugalmazott győri megyés püspököt életútjának legfontosabb állomásairól kérdeztük.

Győr+ 2023.05.27.

Ismét sokan voltak a csíksomlyói búcsú szentmiséjén

Pünkösd szombatján május 27-én, pünkösd szombatján megtartották a csíksomlyói búcsút a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, a Hármashalom-oltárnál, ismét zarándokok sokaságának jelenlétében.

MTI 2023.04.30.

Ferenc pápa elutazott Budapestről

Ferenc pápa hivatalos búcsúztatás után vasárnap elutazott Budapestről, gépe nem sokkal délután hat óra után szállt fel a Liszt Ferenc-repülőtérről.

MTI 2023.04.30.

Ferenc pápa: „a magány és a félelem úgy tűnik, hogy egzisztenciális élethelyzetből társadalmi élethelyzetté lesz”

A kommunizmus veszélyeit váltó konzumizmus veszélyeire figyelmeztetett Ferenc pápa a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) információs technológiai és bionikai karán mondott beszédében vasárnap délután. Elmondta, a kommunizmus és a konzumizmus közös vonása a szabadság hamis eszméje. A katolikus egyházfő önismeretre, határaink felismerésére és ebből fakadóan önhittségünk megfékezésére szólított fel.

MTI 2023.04.30.

A Duna World megismétli Ferenc pápa Kossuth Lajos téri szentmiséjét

A Duna World közép-európai idő szerint vasárnap 22 órától műsorára tűzi a vasárnap délelőtt a budapesti Kossuth Lajos téren a katolikus egyházfő pontifikálta szentmise közvetítését, Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legtöbb hívő részvételével tartott eseményét - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája vasárnap az MTI-t.

MTI 2023.04.30.

Ferenc pápa: a kultúra elvezet önmagunk megismeréséhez

Önismeretre, határaink felismerésére és ebből fakadóan önhittségünk megfékezésére szólított fel Ferenc pápa a Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai és bionikai karán mondott beszédében vasárnap délután.

MTI 2023.04.30.

Ferenc pápa: béke kell, bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövő

Legyetek nyitott kapuk! - kérte Ferenc pápa a híveket a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatott szentmisén vasárnap. A katolikus egyházfő a szertartás végén a béke építésére kérte a világ vezetőit, egy bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövőért fohászkodva.

Hirdetés