A Duna World megismétli Ferenc pápa Kossuth Lajos téri szentmiséjét

MTI Fotó: MTI/Máthé Zoltán
2023.04.30. 18:15

A Duna World közép-európai idő szerint vasárnap 22 órától műsorára tűzi a vasárnap délelőtt a budapesti Kossuth Lajos téren a katolikus egyházfő pontifikálta szentmise közvetítését, Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legtöbb hívő részvételével tartott eseményét - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája vasárnap az MTI-t.

Azt írták, a közmédia világ magyarságának szóló csatornájának nézői április 30-án 22 órától láthatják a vasárnap délelőtti, csaknem kétórás ünnepi szentmise-közvetítés ismétlését. A helyszínen több tízezren vettek részt a szertartáson: mintegy 25 ezren foglaltak helyet a Parlament melletti téren, de megteltek emberekkel a környező utcák is.

Emlékeztettek: Ferenc pápa arra kérte a híveket, hogy „Jézushoz hasonlóan legyenek nyitott kapuk”, olyan kapuk, amelyeket senki előtt nem csapnak be, amelyeken – mint mondta – mindenki beléphet és megtapasztalhatja az Úr szeretetének és megbocsátásának szépségét. A katolikus egyházfő a szertartás végén a béke építésére kérte a világ vezetőit, egy bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövőért fohászkodva. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a szentmise végén megköszönte Ferenc pápának, hogy eljött „hozzánk, egy olyan néphez”, amelynek a nyelvéhez „még hasonlót is nehéz találni az egész világon”.

A katolikus egyházfő háromnapos budapesti apostoli útjának minden nyilvános eseményét élő adásban láthatták a magyar közmédia nézői.

Kapcsolódó témák: #Ferenc pápa | #katolikus | #pápalátogatás |