Ismét sokan voltak a csíksomlyói búcsú szentmiséjén

Győr+ Fotó: MTI/Veres Nándor
2023.05.27. 16:31

Pünkösd szombatján május 27-én, pünkösd szombatján megtartották a csíksomlyói búcsút a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, a Hármashalom-oltárnál, ismét zarándokok sokaságának jelenlétében.

A csíksomlyói pünkösdi búcsú idei mottója – „Üdvözlégy, ki szűz lévén templommá lettél!” – Assisi Szent Ferenc egyik imájából választották abból az alkalomból, hogy idén van a 800. évfordulója annak, hogy a ferences rend pápai jóváhagyást nyert.

A fogadalmi búcsú főcelebránsa Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke, ünnepi szónoka Urbán Erik, az Erdélyi Ferences Rendtartomány provinciálisa volt. A szentmisén koncelebrált Massimo Fusarelli OFM, a ferences rend miniszter generálisa, Albert Schmucki OFM definitor generális, illetve Felföldi László pécsi megyéspüspök, Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök, Tamás József nyugalmazott gyulafehérvári segédpüspök és Fazakas Márton csornai premontrei apát is.

A búcsún részt vett a magánlátogatáson Erdélyben tartózkodó Novák Katalin köztársasági elnök, valamint Áder János korábbi köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is. – írja a Magyar Kurír.

Kapcsolódó témák: #katolikus | #szentmise |