Címke: iskolakezdés
Hirdetés
Pulai Sarolta 2023.09.04.

Rendőrök segítenek az iskoláknál

2008-ban hirdette meg az Országos Rendőr-főkapitányság "Az iskola rendőre"-programot, melyhez vármegyénk is csatlakozott.

P. Csapucha Adrienn 2023.08.31.

Sportosan a nyárvégi viziten: „Minden győri egyformán fontos!”

Sport, sport és még több sport. Jellemezhetnénk így is az utolsó nyári polgármesteri vizitet, melynek fő témáját az újonnan alakult egyesület, a klubélet fellendítése, valamint a sporthoz kapcsolódó beruházások adták. Dr. Dézsi Csaba András a Győr+ Rádióban úgy fogalmazott, sok tehetséges sportolóval büszkélkedhet városunk, Győrben pedig mindenki egyformán fontos!

Győr+ 2023.08.24.

Csütörtöktől érkeznek a szeptemberi családtámogatások

Csütörtöktől érkeznek a szeptemberi családtámogatási ellátások. A juttatások korábbi utalásával és kézbesítésével a családok iskolakezdési terheit könnyíti a kormány. Az intézkedés több mint egymillió családot érint.

J. K. A. 2022.10.13.

Segítettek az iskolakezdésben

Idén 900 000 Ft értékben támogatta a Győri Egyházmegyei Karitász a szegény sorsú családok tanévkezdését – közölte portálunkkal Paksa Balázs, a szervezet sajtóreferense.

Zombai-Kovács Ákos 2022.09.01.

Országszerte, így a Révaiban is becsengettek

Szeptember elseje, az első tanítási nap, csütörtökön országszerte becsengettek az általános és középiskolákban. Több ezer gyermek ült vissza vagy ült be először Győr-Moson-Sopron megye oktatási intézményeinek padjaiba. A magas átoltottságnak köszönhetően nincsenek érvényben szigorú korlátozások, így az iskolákban sem írnak elő ilyeneket. A diákok és a tanárok is jelenlétben teljesítenék a tanévet.

Zombai-Kovács Ákos 2022.09.01.

Egész hónapban iskolarendőrök vigyázzák a zebrákat

Csütörtökön megkezdődött az iskola, szeptemberben iskolarendőrök is segítik a gyerekek és szüleik biztonságos eljutását az oktatási intézményekbe. Az országos iskolarendőr akció évek óta sikeres, Győrben ezúttal két helyszínen figyelnek egyenruhások a gyalogátkelők biztonságára. A Kölcsey és a Gárdonyi iskolák előtti forgalmas zebránál rendőr állítja meg a forgalmat és ügyel arra, hogy senkit ne érjen baj a 8 órás iskolakezdés előtt és később, a tanítás végén.

Németh Boglárka 2022.08.05.

Az alsósok már készülnek az iskolára

Bár még csak augusztus eleje van, ami azt jelenti, hogy majd egy hónap van hátra az iskolakezdésig, sokan döntenek úgy, hogy nem hagyják az utolsó pillanatra az iskolaszerek beszerzését.

Németh Boglárka 2021.09.15.

Sok beteg, de kevés covidos a gyerekek között

A bölcsődék, óvodák, iskolák újra várják a gyermekeket, szeptember 1-től ugyanis ismét jelenléti oktatásban vehet részt mindenki. Az első néhány napban azonban megsokszorozódott a beteg gyermekek száma, hiszen a közösségekben könnyen terjednek a vírusok és baktériumok is.

Hirdetés