Rendőrségi akció

Egész hónapban iskolarendőrök vigyázzák a zebrákat

Fotó: Ács Tamás
Zombai-Kovács Ákos
2022.09.01. 09:56

Csütörtökön megkezdődött az iskola, szeptemberben iskolarendőrök is segítik a gyerekek és szüleik biztonságos eljutását az oktatási intézményekbe. Az országos iskolarendőr akció évek óta sikeres, Győrben ezúttal két helyszínen figyelnek egyenruhások a gyalogátkelők biztonságára. A Kölcsey és a Gárdonyi iskolák előtti forgalmas zebránál rendőr állítja meg a forgalmat és ügyel arra, hogy senkit ne érjen baj a 8 órás iskolakezdés előtt és később, a tanítás végén.

Gyerekek és szülők keltek át teljes biztonságban az egyik győri gyalogátkelőhelyen. A hosszú, nyári csend után, ismét benépesült a Gárdonyi Iskola környéke, ahol csütörtökön már negyed nyolc körül nagy volt a nyüzsgés.

Az első tanítási napon két rendőr vigyázta a zebrán való átkelést, idén is elindult tehát az évek óta sikeresen zajló, Iskola rendőre program. „2008. szeptember elsején indítottuk el országos szinten az Iskola rendőre című programot, ami azóta is rendkívül sikeres, idén két, frekventált helyen lévő győri iskolánál, a Kölcseynél és a Gárdonyinál figyelünk oda különösen a gyalogosok biztonságára” – mondta Rosta Roland, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára.

A Gárdonyiban is hamar beindult az élet csütörtök reggel. Népszerű az iskola, sok helyről hordják ide a gyerekeket, akik még nagyobb biztonságban jutnak el az intézménybe. Az Iskolarendőr programnak a Gárdonyi igazgatója is örül.” 700 gyereknek kezdődött most új időszámítás, hiszen míg a nyári szünidőben pihentek és táboroztak, most újraindul a tanítás, újra kell tanulni a napi szabályokat, az iskolában és az utcán is, ezért nagyon örülök, hogy az előttünk lévő gyalogátkelőhelynél is egyenruhások segítenek az átkelésben” – fogalmazott Gecsei Kolos, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója.

Az egyenruhások egész szeptemberben ott lesznek majd a két győri iskola előtti forgalmas zebránál és segítik az átkelést a másik oldalra. Ez ilyenkor, a nyári szünet után különösen fontos, hiszen sokan közlekednek megszokásból, éppen ezért pedig több a baleset is, ezt igyekeznek megelőzni az Iskola rendőrei.