Iskolakezdés Győrben

Országszerte, így a Révaiban is becsengettek

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.09.01. 10:55

Szeptember elseje, az első tanítási nap, csütörtökön országszerte becsengettek az általános és középiskolákban. Több ezer gyermek ült vissza vagy ült be először Győr-Moson-Sopron megye oktatási intézményeinek padjaiba. A magas átoltottságnak köszönhetően nincsenek érvényben szigorú korlátozások, így az iskolákban sem írnak elő ilyeneket. A diákok és a tanárok is jelenlétben teljesítenék a tanévet.

A nemzeti Himnusszal indult Győr egyik patinás oktatási intézményének, a Révai Miklós Gimnáziumnak az évnyitója. Az összes diák és a tanári kar is felsorakozott az udvaron, hogy hivatalosan is elindítsák a 2022-23-as tanévet. Ebben a tanévben 800-an tanulnak a nagy múltúban, akiket 60 tanár oktat majd a következő hónapokban.

A Révai igazgatója tanévnyitó beszédében úgy fogalmazott: a tavalyi év végén nagyon jó eredmények születtek és remélhetőleg idén, a végig jelenléti oktatásban zajló új tanévben is hasonlóan sikeres időszak vár majd mindenkire.

„Nekünk, tanároknak az a dolgunk, hogy minden segítséget megadjunk nektek, hogy kibontakoztathassátok tehetségeteket és megtalálhassátok azt a területet, amiben igazán jók vagytok, és igazán érdekel is benneteket, nektek pedig az a dolgotok, hogy mindent megtegyetek a tudás megszerzése érdekében, hiszen nagy részben ezen múlik majd az, mennyire tudtok sikeresek lenni az életben”– fogalmazott beszédében Horváth Péter, a Révai Miklós Gimnázium igazgatója. Az igazgató hozzátette, sok dolog és sok feladat vár minden révais diákra és tanárra egyaránt a következő időszakban, de ezeket együtt, közösen biztosan könnyedén megoldják majd.

Horváth Péter arra bíztatott minden tanulót, hogy keresse, és lehetőleg minél előbb találja is meg azt a területet, amiben igazán tehetséges, és ami igazán érdekli, mert ez lehet majd a jövőben a hivatása. Az évnyitó ünnepségen elhangzott, úgy tűnik sem a Covid, sem az energiaválság nem érinti majd az iskolát, vagyis zökkenőmentesen telhet a Révaiban a 2022-23-as oktatási év.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #iskolakezdés | #Révai |