Címke: infrastruktúra
Hirdetés
Szerző és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória 2024.01.29.

Az illegális csapadékvíz-rákötések káros hatásai

A városi infrastruktúra hatékony működésének kulcsa a megfelelően kialakított és karbantartott csatornahálózat. Azonban előfordulhat, hogy egyes felhasználók szándékosan vagy tudatlanságból jogszabályellenesen kötik rá a csapadékvíz-elvezető rendszereiket az elválasztott rendszerű szennyvízhálózatra. Az illegális csapadékvíz- rákötések a szennyvízhálózatokra súlyos kockázatokat jelentenek és károsodást okozhatnak az infrastruktúrában és a környezetben is.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.14.

A „legek” útja 2023-ban: Orbán Viktor részvételével átadták az új 83-ast!

Szombaton hivatalosan, ünnepélyes keretek között adták át az új 83-as főutat. A 36 kilométer hosszan megépült, kétszer kétsávos szakaszon gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés – erről is szó esett a Pápa közelében tartott útavatón, ahol Orbán Viktor és Lázár János is részt vett. A miniszterelnök kiemelte, büszkék lehetünk arra, hogy vérzivataros időkben is jó úton jár a haza.

Zombai-Kovács Ákos 2023.10.11.

Új 83-as: napokon belül használható

Elkészült a fejlesztés, néhány napon belül hivatalosan is átadják a Győrt és Pápát összekötő, új, 83-as számú főutat. Erről a beruházás egyik kezdeményezője számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte: 36 kilométer hosszan épült meg a kétszer kétsávos út, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés, ráadásul a győri bevezető szakaszon, mindkét turbó körforgalomban nyomógombos jelzőlámpa segíti a gyalogosok átkelését.

Győr+ 2023.06.16.

Győr kedvező helyzetben van, az ipari parkot pedig bővíteni kell

Győr nagyon kedvező pozícióban van jelenleg, fejlődésének fő motorja továbbra is a fejlett ipar lesz, az ipari park bővítése pedig elengedhetetlen – így lehetne összefoglalni a megyei ipari és kereskedelmi kamarában rendezett nyilvános pódiumbeszélgetésnek az üzenetét, melyben minden résztvevő egyetértett.

Németh Boglárka 2022.03.10.

Sportos országjárás Győrben is

Sárfalvi Péter, Sportigazgatásért és Sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár látogatott Győrbe csütörtök délután, aki a Hajrá Magyarok! című kormányzati kiadványt mutatta be az érdeklődőknek az Olimpiai Sportparkban. A helyettes államtitkár járja az országot és arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen mértékben nőtt a magyar sport támogatása és fejlesztése az utóbbi tizenkét évben.

Ficsór Dávid 2022.02.02.

Már a hidak készülnek az új 83-as főúton

A tervezett ütemben épül a 2x2 sávos 83-as főút Győr-Pápa közötti 36 kilométeres szakasza. Kedden a Gyarmat és Csikvánd között található híd gerendáinak beemelését kezdték el a szakemberek.

Németh Boglárka 2022.01.06.

Az útkezelő éve a Kuopio parkban kezdődik

2021-ben másfél kilométernyi járdaszakaszt újítottak fel, számos Európai Uniós Top-os programban működtek közre az útburkolatok felújítása kapcsán, továbbá az idei év egyik legnagyobb programjába is belekezdtek. Győr Város Közútkezelője már januárban gőzerővel dolgozik azon, hogy a Kuopio parki parkolólemez és ezáltal az adyvárosi park környezete a 2022-es év végére teljesen megújulhasson.

Győr+ 2021.12.30.

Infrastruktúra-fejlesztés Ravazdon

A TOP-2.1.3-16-GM1-2019-00008 számú, „Ravazd települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztése" című projekt közvetlen célja az volt, hogy belterületi csapadékvíz elvezető rendszer képes legyen ellátni a nagy intenzitású, megnövekedett csapadékmennyiség megfelelő kezelését és elvezetését az érintett közútszakaszok mentén, továbbá a megfelelő csapadékvíz elvezető rendszer kialakítása és ezzel a veszélyeztetett területről a vízelvezetés megoldása és a csapadékvíz okozta károk megelőzése.

Zombai-Kovács Ákos 2021.12.15.

Az új élményfürdő a régió érdekeit szolgálja

A Győrben épülő új élményfürdő nem csak a város, de az egész régió érdekeit szolgálja, hangzott el azon a bejáráson, ahol a város két országgyűlési képviselője térségbeli polgármestereknek mutatta be a készülő beruházást. Simon Róbert Balázs és Kara Ákos tucatnyi településvezetővel közösen járták be a területet. A Modern Városok Program keretében egyedülálló élményfürdő készül a korábbi strand területén, 21, 3 milliárd forint kormányzati támogatással. A munkák jól haladnak, a fejlesztés pedig a tervek szerint 2023 nyarára készülhet el.

Hirdetés