Címke: infrastruktúra
Hirdetés
Németh Boglárka 2022.03.10.

Sportos országjárás Győrben is

Sárfalvi Péter, Sportigazgatásért és Sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár látogatott Győrbe csütörtök délután, aki a Hajrá Magyarok! című kormányzati kiadványt mutatta be az érdeklődőknek az Olimpiai Sportparkban. A helyettes államtitkár járja az országot és arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen mértékben nőtt a magyar sport támogatása és fejlesztése az utóbbi tizenkét évben.

Ficsór Dávid 2022.02.02.

Már a hidak készülnek az új 83-as főúton

A tervezett ütemben épül a 2x2 sávos 83-as főút Győr-Pápa közötti 36 kilométeres szakasza. Kedden a Gyarmat és Csikvánd között található híd gerendáinak beemelését kezdték el a szakemberek.

Németh Boglárka 2022.01.06.

Az útkezelő éve a Kuopio parkban kezdődik

2021-ben másfél kilométernyi járdaszakaszt újítottak fel, számos Európai Uniós Top-os programban működtek közre az útburkolatok felújítása kapcsán, továbbá az idei év egyik legnagyobb programjába is belekezdtek. Győr Város Közútkezelője már januárban gőzerővel dolgozik azon, hogy a Kuopio parki parkolólemez és ezáltal az adyvárosi park környezete a 2022-es év végére teljesen megújulhasson.

Győr+ 2021.12.30.

Infrastruktúra-fejlesztés Ravazdon

A TOP-2.1.3-16-GM1-2019-00008 számú, „Ravazd települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztése" című projekt közvetlen célja az volt, hogy belterületi csapadékvíz elvezető rendszer képes legyen ellátni a nagy intenzitású, megnövekedett csapadékmennyiség megfelelő kezelését és elvezetését az érintett közútszakaszok mentén, továbbá a megfelelő csapadékvíz elvezető rendszer kialakítása és ezzel a veszélyeztetett területről a vízelvezetés megoldása és a csapadékvíz okozta károk megelőzése.

Zombai-Kovács Ákos 2021.12.15.

Az új élményfürdő a régió érdekeit szolgálja

A Győrben épülő új élményfürdő nem csak a város, de az egész régió érdekeit szolgálja, hangzott el azon a bejáráson, ahol a város két országgyűlési képviselője térségbeli polgármestereknek mutatta be a készülő beruházást. Simon Róbert Balázs és Kara Ákos tucatnyi településvezetővel közösen járták be a területet. A Modern Városok Program keretében egyedülálló élményfürdő készül a korábbi strand területén, 21, 3 milliárd forint kormányzati támogatással. A munkák jól haladnak, a fejlesztés pedig a tervek szerint 2023 nyarára készülhet el.

Ficsór Dávid 2021.11.05.

Hatvannégy milliárdra pályázhatnak a megyei települések

Hatvannégy (64,3) milliárd forint TOP Plusz keretösszegre pályázhatnak a Győr-Moson-Sopron megyei települések a 2021-2027-es időszakban. Ezt jelentette be Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke azon az információs napon, melyet pénteken Győrújbaráton tartottak a Területfejlesztési Operatív Program Plusz keretében megjelenő pályázatokról. A rendezvényre a megye 180 településének vezetőit hívták meg, hiszen fontos információkhoz juthattak a hamarosan induló lehetőségekről.

Győr+ 2021.09.28.

Magasabb fokozatba kapcsol a magyar-horvát infrastruktúra fejlesztés

Fejleszteni kell a Magyarországot Horvátországgal összekötő infrastruktúrát, ugyanis a határ menti együttműködés dinamikusabbá tétele elősegíti a gazdaság gyors újraindítását - jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, miután a horvát kormány két tagját fogadta Nagykanizsán.

Hajba Ferenc 2021.09.24.

Jó utat, győriek!

Jelentős útfejlesztési program indult el Győrben. Először az utak kritikus szakaszait hozzák helyre, felújítják, átépítik, több helyen bicikliutakkal egészítik ki. Dr. Dézsi Csaba polgármester azt mondja, hogy az útfelújításokat minden városrészben a leggyakoribban kért feladatok között említik a választók.

Garamvölgyi Imre 2021.09.24.

Csak egy irányban haladnak majd a buszok

Több lakossági észrevétel érkezett a NIF, a Volán és az önkormányzat szakembereihez azon a tájékoztató esten, amit szeptember elején tartottak a Gyirmót és Ménfőcsanak között épülő turbókörforgalmak építéséről. Legtöbben a Galgóczi utcán áthaladó buszpárok káros környezeti hatásait kifogásolták. A szakmai egyeztetések után megnyugtató kompromisszum született.

Hirdetés