Hirdetés
Fejlesztés

Az új élményfürdő a régió érdekeit szolgálja

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2021.12.15. 14:38

A Győrben épülő új élményfürdő nem csak a város, de az egész régió érdekeit szolgálja, hangzott el azon a bejáráson, ahol a város két országgyűlési képviselője térségbeli polgármestereknek mutatta be a készülő beruházást. Simon Róbert Balázs és Kara Ákos tucatnyi településvezetővel közösen járták be a területet. A Modern Városok Program keretében egyedülálló élményfürdő készül a korábbi strand területén, 21, 3 milliárd forint kormányzati támogatással. A munkák jól haladnak, a fejlesztés pedig a tervek szerint 2023 nyarára készülhet el.

Hirdetés

„Magyarország egyik legszebb és legmodernebb élményfürdője az egész térség érdekeit és fejlődését szolgálja majd, ezért gondoltuk úgy, hogy meghívunk polgármestereket, hogy ők is betekinthessenek a beruházás részleteibe” – mondta a Győr+-nak Simon Róbert Balázs. „A munkálatok jól haladnak, hála a kedvező időjárásnak, már látványosan készül az óriás szódásszifon alakú, több emeletes torony, a 25 méteres úszómedence és a parkolólemez is” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Ez a vízi élménypark egy igazi ékszerdoboz lesz, ahova reményeink szerint nem itthonról, de a határokon túlról is érkeznek majd turisták” – fogalmazott a politikus. „Az ország egyik legszebb vízi élményparkja ötvözi a hagyományokat és a jövő innovációját, ráadásul egy olyan fejlesztés, ami összekapcsolja Győrt és a térségbeli településeket” – emelte ki Kara Ákos a bejáráson. „Eddig is ez volt a célunk, hogy a térséget összekapcsoló és erősítő fejlesztéseket valósítsunk meg és ez a célunk a jövőben sem változik” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Hirdetés

„A korábban már átadott 8311-es út és a Győr-Pannonhalma kerékpárút is a térség településeit kapcsolja össze, de a fejlesztés alatt lévő 83-as számú főút szintén a térség közös céljait szolgálja” – mondta Kara Ákos. „Közös térségi gondolkodás kell a jövőben is, ehhez kérjük majd tavasszal a választók bizalmát, hogy folytathassuk a megkezdett munkát képviselőtársammal és a régió településvezetőivel” – emelte ki a képviselő.

„A régi strandon sokszor jártam, de most csak ámulok és bámulok, hogy mi minden készül itt, az egykori fürdő területén” – mondta a Győr+-nak Tápszentmiklós polgármestere. „Nagyon köszönjük a meghívást, el is meséljük majd a falubelieknek, hogy micsoda turisztikai élmény vár majd rájuk is” – tette hozzá Kovács József.

„Elképesztő, hogy mekkora változást hoz ez a sokmilliárdos beruházás a térség életében, nem gondoltam volna, hogy ilyen szintű munkák zajlanak a területen” – fogalmazott Kamocsai Sándor. „Eddig a felvidéki Nagymegyerre vagy Lipótra jártunk fürdeni a minőségi szolgáltatások miatt, 2023 tavaszától azonban már Győrbe is jöhetünk, ha világszínvonalon pihenni, kikapcsolódni szeretnénk” – mondta Kisbajcs polgármestere.

Az ország egyik legszebb helyén lévő, a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál fekvő fürdője teljes megújuláson esik át. Árvízvédelem, medencék, csúszdák, óriás szódásszifon és parkolólemez is készül, összesen mintegy 21, 3 milliárd forint kormányzati támogatásból. A mostani bejárásnak egyébként folytatása is lesz, hiszen Simon Róbert Balázs és Kara Ákos tervei szerint januárban újabb településvezetőknek mutatják majd meg Győr és régió legnagyobb fejlesztését.

Fotó: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat