Címke: igazgató
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.06.23.

Velekei László: óriási energiák szabadultak fel a táncfesztiválon!

Nem csak a tánc miatt van állandó mozgásban a Győri Balett, hanem azért is, mert a társulatnál utazást utazás követ, mellette pedig a Magyar Táncfesztivál megálmodóiként és házigazdáiként is csúcsteljesítményt nyújtanak. Velekei László együtt lüktet az együttessel, élete a tánc, szenvedélye a balett, és a második családja a csapata. A Győri Balett direktorát nemrégiben nagy megtiszteltetés érte, erről, és az idei táncfesztivál sikereiről is kérdeztük.

Földvári Gabriella 2023.04.22.

Pro Urbe díjas a krémesszakértő könyvtárigazgató

Könyvtárigazgató, mediátor, szépíró, Szinnyei József-díjas könyvtáros, március 15-től pedig Győr Pro Urbe díjasa, dr. Horváth Sándor Domonkos. A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér nemrég újabb öt évre megbízott igazgatója sokat dolgozott azért, hogy a könyvtári szolgáltatások bővüljenek, és az intézmények hatékonyan használják a számítógépes rendszereket és eszközöket.

P. Csapucha Adrienn 2023.04.14.

Sportot űz a jótettekből

Igazgató, a „jófej diri” aki nemcsak tanár, de egy kicsit a második anyuka is. Szöllősi Zoltánné megtalálta a hivatását, a hivatása pedig megtalálta őt. Ezt pedig ha valaki, akkor egy régi szeretett diákja biztosan megerősítheti. Jelen esetben éppen én, aki megkapta a megtisztelő lehetőséget, hogy cikket írjon egykori osztályfőnökéről. Zsóka nénivel sok apropója lehetne a beszélgetésünknek, de most a Pro Urbe díj adta az alkalmat, melyet nemrégiben vehetett át a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola vezetőjeként.

P. Csapucha Adrienn 2023.03.31.

Bakos-Kiss Gábor: A színház az itt és most csodája!

A színház a szenvedélye Bakos-Kiss Gábornak, akit a napokban, pályázati elbírálását követően, újabb öt évre választott meg a képviselő-testület a Győri Nemzeti Színház igazgatójának. A direktor tervekkel felvértezve vág neki a következő időszaknak, de a szakmai elhivatottság, a feladatok sokasága mellett persze jut ideje a családjára is. Célokról, a csapatról és a magánéletéről is kérdeztük a társulat vezetőjét.

Ficsór Dávid 2023.03.28.

Tervek a teátrumban, a Konkrét vendége Bakos-Kiss Gábor

Múlt héten újra visszatért az élet a Győri Nemzeti Színház épületébe, vagyis sportnyelven szólva újra teltházas előadásokkal dübörög a teátrum hazai pályán. Az energiaválság okozta bizonytalanságot ez a kulturális intézmény is legyűrte, megerősödve, nagy tervekkel és sok programmal felvértezve érkeztek vissza a színészek, vezetők és kiegészítő személyzet is saját játszóhelyükre. Erről beszélt Konkrét című műsorunkban Bakos-Kiss Gábor, a színház igazgatója.

Hirdetés