Lemondott Vidnyánszky Attila

Győr+ Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
2023.11.13. 10:45

A Nemzeti Színházban történt pénteki baleset miatt lemondott Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója - írta hétfőn a Magyar Nemzet a teátrum közlésére hivatkozva.

Frissítés!

Korábban írtuk:

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert – közölte a teátrum a Magyar Nemzettel.

Pénteken Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei a Rómeó és Júlia előadás közben szenvedtek balesetet. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították.

A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki:

Ezúton tájékoztatjuk nézőinket és a sajtó munkatársait, hogy a pénteki Rómeó és Júlia című előadásunk Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete miatt a második felvonás alatt félbeszakadt.

A rövid időn belül kiérkezett mentősök a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. A körülményekhez képest jól vannak. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy nyugalmuk érdekében kérdéseikkel egyelőre ne keressék őket.    

A baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.  

A két kiváló színművészünknek, kollégánknak mielőbbi gyógyulást kívánunk és várjuk vissza őket a színházba.

A repertoárban elkerülhetetlenül bekövetkező változásokról folyamatosan tájékoztatjuk kedves nézőinket – tudatta a teátrum.

A Semmelweis Egyetem hivatalos oldalán arról adott tájékoztatást, hogy a két színész jobban van. Mint írják, végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.

Kapcsolódó témák: #baleset | #igazgató | #lemondás | #Nemzeti Színház | #színház |