Hirdetés
Címke: idősgondozás
Hirdetés
Győr+ 2022.04.24.

Az idősek életminőségén szeretnének javítani

Gondoskodjunk közösen! Ezt a címet és mottót kapta az a projekt, amelyet a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI), illetve a Szlovákiában működő, somorjai Ambrózia Idősek Otthona indított el közösen. Az idősekről való megfelelő gondoskodás nemcsak a családoknak jelent nagy kihívást, hanem a szakembereket is folyamatos tanulásra ösztönzi. A négy hónapon át tartó projekt célja az volt, hogy az illetékesek az erőforrásaikat maximálisan kihasználják a szépkorúak életkörülményeinek javítása érdekében.

Kárpát Zsolt 2022.04.20.

Közös ötletek az idősellátásban

Sikeresen befejeződött a Győri Egyesített Egészségügyi Szociális Intézmény és a Somorjai Ambrózia Idősotthon közös programja.

Győr+ 2022.04.20.

Készüljünk tudatosan az időskorra

A társadalmunk átlagéletkorának és a várható élettartamnak a folyamatos növekedése egyre nagyobb kihívást jelent nem csak a szociális ellátórendszer számára, de a családoknak is. Ezért is fontos, hogy tudatosan, tervezetten készüljünk fel az időskorra, hiszen ezzel nem csak a saját mindennapjainkat könnyíthetjük meg, hanem a családtagjainkét is.

Győr+ 2022.03.25.

Gondoskodjuk közösen az idősekről!

A folyamatosan idősödő társadalomban egyre nagyobb igény mutatkozik a szociális ellátórendszer bővítésére, legyen szó akár csak egy idősklub napi szintű működtetéséről, vagy akár az ápolás-gondozást nyújtó bentlakásos férőhelyek számának növeléséről. Az idősekről való megfelelő gondoskodás nemcsak a családoknak jelent kihívást, hanem a szakembereket is folyamatos tanulásra ösztönzi.

J. Kovács Andrea 2021.08.26.

Jól indult a Győri Karitász programja

A Győri Egyházmegyei Karitász idén júniusban indította Szent Katalin idősgondozási programját, hogy hatékony segítséget és lelki támaszt nyújtson az öreg, beteg, elmagányosodott embereknek. Az első hónapok tapasztalatairól kérdeztük Molnár Rudolfnét, a szervezet munkatársát, a program vezetőjét.

Győr+ 2021.07.26.

Idősgondozási programot indít a Győri Karitász

2021 nyarán, a koronavírus-járvány enyhülésével, gondos, megfontolt előkészítő háttérmunka után Szent Katalin idősgondozási programot indít a Győri Egyházmegyei Karitász, hogy hatékony segítséget és lelki támaszt nyújtson idős, beteg, elmagányosodott embertársaink részére. A program további célja, hogy ösztönözze a karitász helyi önkéntes csoportjai által jelenleg is végzett idősgondozási tevékenységet.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat