Címke: idősgondozás
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2023.05.24.

Ismét meghirdették az „Idősbarát lakásprogramot”

Jó hír, hogy idén is lehetőség van pályázni az „Idősbarát lakásprogramra”, amelynek célja, hogy javítsa a gondozásra, ápolásra szoruló idős emberek lakhatási körülményeit. A pályázat részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

J. Kovács Andrea 2023.04.10.

Elindult a Szenior Szalon – új műsor, nem csak nyugdíjasoknak

Minden életszakasznak megvan a maga szépsége, így a nyugdíjas éveknek is. Csak meg kell találni, hogy mi az, ami értelmet ad a mindennapoknak. Győrben számos lehetőség közül lehet választani, hiszen sokféle egyesület, alkotó csoport, dalkör működik, nem is beszélve arról, hogy minden városrészben van nyugdíjasklub, ahol mindig lehet egy jót beszélgetni, kártyázni.

J. Kovács Andrea 2023.01.19.

Nyitást terveznek a szociális intézményekben

Az egészségügyi alapellátási feladati mellett az idősek gondozásához kapcsolódó szociális alapszolgáltatás és szakosított ellátás feladatait végzi Győrben az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, vagyis az EESZI. Kányai Róbert igazgatóval beszélgettünk a feladatokról.

Győr+ 2023.01.04.

2023-ban is egymásra támaszkodnak

Az EESZI-t is megtépázta 2022-ben az energiaválság, előtte pedig a covid. Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója szerint számukra fontos a hármas egység, amely az idősekből, az EESZI dolgozóiból és a hozzátartozókból áll, ez az összetartás sok mindenre képes.

HAK 2022.12.22.

Mozgalmas évet zár a győri WHO Iroda

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 1988-tól vesz részt a WHO Egészséges Városok mozgalomban, 1994-től pedig projektvárosként közvetlenül kapcsolódik a WHO Európai Regionális Irodájához. A 2022-es év is igencsak mozgalmasra sikerült a győri WHO-nak, munkatársai pedig számos alkalommal bizonyították, hogy számukra az emberek, az egészségük és a biztonságuk a legfontosabb.

J. K. A. 2022.07.18.

Idősgondozás a győri karitásznál

Különleges klubdélutánnal ünnepelték az idősek, a munkatársak és az önkéntesek a Szent Katalin Idősgondozási Program egy éves születésnapját a Győri Egyházmegyei Karitász központjában - tájékoztatta portálunkat Paksa Balázs sajtóreferens.

Győr+ 2022.04.24.

Az idősek életminőségén szeretnének javítani

Gondoskodjunk közösen! Ezt a címet és mottót kapta az a projekt, amelyet a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI), illetve a Szlovákiában működő, somorjai Ambrózia Idősek Otthona indított el közösen. Az idősekről való megfelelő gondoskodás nemcsak a családoknak jelent nagy kihívást, hanem a szakembereket is folyamatos tanulásra ösztönzi. A négy hónapon át tartó projekt célja az volt, hogy az illetékesek az erőforrásaikat maximálisan kihasználják a szépkorúak életkörülményeinek javítása érdekében.

Kárpát Zsolt 2022.04.20.

Közös ötletek az idősellátásban

Sikeresen befejeződött a Győri Egyesített Egészségügyi Szociális Intézmény és a Somorjai Ambrózia Idősotthon közös programja.

Hirdetés