Címke: horgászat
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2024.01.10.

Jó fogást az idei évben is!

Az elmúlt hét évben nagyjából megduplázódott a horgászok száma, erről a miniszterelnök főtanácsadója beszélt a napokban

Pécskai István 2023.08.18.

Hajrá, hölgyek! Női horgászversenyt rendeznek Ikrényben

Különleges amatőr versenyt rendeznek augusztus 26-án, szombaton az Ikrényi Horgászegyesület taván. Kizárólag hölgyek mérkőznek meg egymással, hogy eldöntsék, melyikük a legjobb horgász. A versenyzők (összesen 25-en indulnak) az ország különböző pontjairól érkeznek. Többek között Heréd, Oroszlány, Veszprém és Székesfehérvár legjobbjai is összemérik erejüket a viadalon.

J. Kovács Andrea 2023.08.06.

Horgászok a város szívében

Több mint száz évvel ezelőtt, az országban elsők között alakult meg a Rábatext Horgász Egyesület. A vár alatti sétányon, a Rába és a Duna összefolyásánál 1924-ben épült tanyaház a látogatóban az időtlenség érzetét kelti. Mintha mindig itt állt volna tárolószekrényeivel, apácarácsos teraszával, békességet árasztó, hangulatos udvarával, remek kilátással a város legszebb részére.

Győr+ Televízió 2023.07.25.

A győri idősek is szívesen pecáznak

A folyók városában mi más lehetne az egyik legkedveltebb tömegsport, mint a horgászat. A Rábatext Horgász Egyesület vezetői, nyugdíjas pecásként, a mai napig hódolnak kedvenc hobbijuknak.

J. Kovács Andrea 2023.04.22.

Zsuzsanna és a halak

Thomas Mann szerint hal van mindennap, de fogás nincs. Ám ha Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsannán múlik, akkor mindennap van fogás is. A Sporthorgász Egyesületek Győr Moson Sopron Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke szenvedélyes sporthorgász. Civilben a Széchenyi-egyetem docense, élelmiszermérnök és közgazdász.

J. Kovács Andrea 2023.03.21.

Horgászok és ovisok telepítettek halakat a Mosoni-Dunába

Ma délelőtt kivételesen a vízbe tették a halakat a horgászok. Több mint 7000 márnát, domolykót és balint telepítettek a Mosoni Dunába a folyó révfalui oldalán, a Széchenyi híd közelében. A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ezzel az akcióval ünnepelte a halak napját.

Zombai-Kovács Ákos | Fotó: Pannon-Víz Zrt. 2022.11.24.

Energiaválság: jövőre a horgászat is drágul

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket. Ezt mondta a Győr Plusznak a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezetője. Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna kiemelte, jövőre a megyében is drágul a horgászat, ami még így is az egyik legolcsóbb marad országos viszonylatban. Az emelkedés miatt 2023-ban várhatóan kevesebben váltanak majd horgászjegyet, ennek ellenére a szövetség, bizakodó és jövőre tovább fejlesztené a megye horgászturizmusát.

Győr+ 2022.08.06.

Horgászverseny: 11 horgász, 140 kg hal

Idén harmadik alkalommal rendeztük meg a Pannon-Víz Zrt. dolgozói és családtagjai körében népszerű horgászversenyt. Ebben az évben egy új helyszínen, Bősárkány határában mérettették meg magukat horgászaink egy jó hangulatú pecázás keretében.

Pécskai István 2022.02.07.

Vas Márk, az ETO jégkorongozója a horgászatban is ütős

Nemcsak a jégen, hanem a vízparton is kiemelkedően teljesít Vas Márk. Az UNI Győr ETO HC hokisa az utóbbi helyszínen persze nem az ellenfél játékosait, hanem a halakat riogatja: kisgyermekkora óta rendszeresen horgászik.

Hirdetés