Címke: horgászat
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.03.21.

Horgászok és ovisok telepítettek halakat a Mosoni-Dunába

Ma délelőtt kivételesen a vízbe tették a halakat a horgászok. Több mint 7000 márnát, domolykót és balint telepítettek a Mosoni Dunába a folyó révfalui oldalán, a Széchenyi híd közelében. A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ezzel az akcióval ünnepelte a halak napját.

Zombai-Kovács Ákos | Fotó: Pannon-Víz Zrt. 2022.11.24.

Energiaválság: jövőre a horgászat is drágul

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket. Ezt mondta a Győr Plusznak a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezetője. Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna kiemelte, jövőre a megyében is drágul a horgászat, ami még így is az egyik legolcsóbb marad országos viszonylatban. Az emelkedés miatt 2023-ban várhatóan kevesebben váltanak majd horgászjegyet, ennek ellenére a szövetség, bizakodó és jövőre tovább fejlesztené a megye horgászturizmusát.

Győr+ 2022.08.06.

Horgászverseny: 11 horgász, 140 kg hal

Idén harmadik alkalommal rendeztük meg a Pannon-Víz Zrt. dolgozói és családtagjai körében népszerű horgászversenyt. Ebben az évben egy új helyszínen, Bősárkány határában mérettették meg magukat horgászaink egy jó hangulatú pecázás keretében.

Pécskai István 2022.02.07.

Vas Márk, az ETO jégkorongozója a horgászatban is ütős

Nemcsak a jégen, hanem a vízparton is kiemelkedően teljesít Vas Márk. Az UNI Győr ETO HC hokisa az utóbbi helyszínen persze nem az ellenfél játékosait, hanem a halakat riogatja: kisgyermekkora óta rendszeresen horgászik.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.21.

Folyamatos fejlődés, 2022 a horgászok éve is lehet

Évek óta egyre többen horgásznak Magyarországon, a megyében, de Győrben és környékén is. Népszerű szabadidős tevékenység lett a pecázás, aminek a Covid-járvány is kedvezett, hiszen a vízpartokon nincs tömeg és nem kell félni a megfertőződéstől sem. A megyei horgász szövetség elnöke bízik benne, hogy 2022 a horgászok éve is lesz. Ennek érdekében újabb haltelepítéseket és fejlesztéseket terveznek a régió vizein. A folyók városa igazán ideális terep a horgászoknak, akik idén is jó évre számítanak.

Győr+ 2021.10.22.

Lesz elegendő magyar hal karácsonykor

Az ágazat nehézségei ellenére lesz elegendő magyar hal karácsonykor, emellett az őszi időszakban minden horgászegyesület pontyrendelését is teljesítik - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Akasztón.

Ficsór Dávid 2021.08.04.

Kifogták az „aranyhalat” Szegeden

Megvédte országos bajnoki címét Győr-Moson-Sopron Megye versenyhorgász csapata. A hétvégén rendezte Szegeden a Magyar Országos Horgász Szövetség a 2021. évi Tagszövetségi Csapat Országos Bajnokságot, melyet 18 induló közül megyénk gárdája nyert meg.

Pulai Sarolta 2021.03.05.

Összefogással épült meg a sólya Győrzámolyon

A helyi horgászokban fogalmazódott meg a sólyázó építésének gondolata, melyet tett követett Győrzámolyon. A megyei horgászszövetség és az önkormányzat meghallotta a horgászok igényét és segítettek a kivitelezésben.

Hirdetés