Hajrá, hölgyek! Női horgászversenyt rendeznek Ikrényben

Pécskai István Fotó: Szigeti Viktória
2023.08.18. 13:25

Különleges amatőr versenyt rendeznek augusztus 26-án, szombaton az Ikrényi Horgászegyesület taván. Kizárólag hölgyek mérkőznek meg egymással, hogy eldöntsék, melyikük a legjobb horgász. A versenyzők (összesen 25-en indulnak) az ország különböző pontjairól érkeznek. Többek között Heréd, Oroszlány, Veszprém és Székesfehérvár legjobbjai is összemérik erejüket a viadalon.

,,Azt tapasztalom, hogy szerencsére egyre népszerűbb a horgászat a nők körében Magyarországon. Viszont azt is látom, hogy a hölgyek sokszor nem mernek jelentkezni versenyekre. A mostani viadallal is szeretnénk mindenkit arra bátorítani, hogy nyugodtan vegyenek részt ezeken a eseményeken. A versenyen indulók között egyébként lesznek olyanok, akik országos bajnokságon is szép eredményeket értek el– árulta el érdeklődésünkre Szigeti Viktória, az ikrényi esemény főszervezője.

A viadal részletes programját megtalálják az esemény Facebook-oldalán. Két fordulóra kerül sor, délelőtt és délután is három óra áll a versenyzők rendelkezésére, hogy kifogják a legnagyobb halakat.

,,Szektoronként az első három helyezettet díjazzuk, és jutalmazzuk azt is, aki kifogja a tó legnagyobb halát. Az abszolút győztes pedig egy évig őrizheti a verseny vándorserlegét” – tette hozzá Szigeti Viktória.

Kapcsolódó témák: #horgász | #horgászat |