Címke: hópárduc
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2024.02.08.

Mínusz 40 fokban is biztonságban

A győri hegymászó Kovács Albert legújabb expedíciójáról a Győr+ Online már részletesen beszámolt, nemrég pedig a Győr+ Rádió is vendégül látta a fiatalembert a stúdióban. Albert nem üres kézzel jött: elhozta felszerelése egy részét, így Nagy Roland egy kicsit átélhette, milyen is egy professzionális hegymászó szettben létezni.

Havassy Anna Katalin 2024.02.02.

A győri hegymászó új útvonalon jutna fel a téli Kazbek csúcsára

A hegymászósport ismert és elismert tagja Kovács Albert győri hegymászó, akinek eredményeiről a Győr+ Média is rendszeresen beszámol. Albert a Hópárduc Expedíciót sem adta fel, ám most februárban más tervei vannak: a téli Kazbek csúcsára készül olyan útvonalon, ami még nem sikerült egyetlen magyar hegymászónak sem.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.05.30.

Tragédia a hegyen, hegymászó szemmel

Talán nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd drámájáról. A tapasztalt hegymászó csúcstámadás közben veszítette életét, az okokat pedig nagyon sokan keresik. Vajon emberi mulasztás, vagy váratlan egészségügyi vészhelyzet állhat a tragédia hátterében? Erről is beszélgettünk kedden a Győr+ Reggeliben.

Győr+ 2023.04.12.

Magashegyi kalandor lesz a Spíler vendége

Hogyan boldogul valaki a jég birodalmában? Amikor hívogat a hegycsúcs, de elfogyott az erő, és az élet a tét? Április 12-én a Spíler legújabb részében ezekre a kérdésekre is választ ad Kovács Albert, aki két hegyet már legyőzött a volt Szovjetunió öt hétezres csúcsa közül. A cél nem más, mint a bűvös Hópárduc cím elnyerése.

Havassy Anna Katalin 2021.07.18.

Expedíció a Föld leghidegebb hegyére

Két győri hegymászó, Kovács Albert és Vitéz Péter július 19-én útnak indul, hogy meghódítsák a Kirgizisztánban található Pobeda-csúcsot, amely az egyik legnehezebb és legveszélyesebb kihívás elé állítja a sportembereket. Hisznek a sikerben, mert hisznek az elvégzett munkában, önmagukban és egymásban. Harminc év után újra magyarok juthatnak fel a csúcsra, ráadásul győriek.

Hirdetés