Címke: háziállat
Hirdetés
Győr+ 2024.03.22.

Kutyajó élet

Győrben kiemelt szerepet kap az állatvédelem, ezt bizonyítja az is, hogy az önkormányzat 2023-ban és 2024-ben is minden eddiginél nagyobb keretet biztosított az ezzel foglalkozó szervezetek számára. Nem győzzük azonban elégszer hangsúlyozni a felelős állattartás fontosságát. A kutyatartás, a négylábúakkal való következetes élet mellett a többi között erről is szó esett a Pink és Szóda 19. adásában.

J. Kovács Andrea 2023.11.26.

Házi kedvencek a magány ellen?

Mivel az ember társas lény, nagyon nehezen éljük meg a tartós magányt. Ez pedig komoly hatással lehet egészségi állapotunkra, könnyen depresszióssá válhatunk, gyengül az immunrendszerünk és nő a betegségek kialakulásának kockázata. A magány érzését leginkább az gyógyítja, ha érezzük, hogy valakinek szüksége van ránk. Ez a „valaki” lehet egy kisállat is. De valóban segíthet egy négylábú társ abban, hogy napjaink szebbek, tartalmasabbak legyenek?

Herkely Ákos 2023.11.13.

Téli törődés

Királyfi Péter állatvédelemmel, állattartással foglalkozó polgármesteri referens hosszasan ecsetelte a Magunk Köztben az állatokkal való törődés fontosságát, szükségességét akkor is amikor az időjárás hidegebbé válik.

Győr+ 2023.08.08.

Augusztus 8: a Macskák Nemzetközi Napja!

A Macskák Nemzetközi Napját augusztus 8-ra tette az alapító, a Nemzetközi Állatjóléti Alap (IFAW). 2002-ben jött létre. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a kóbor macskák nagy száma miatti problémákra.

Dr. Sík Sándor állatorvos 2023.07.01.

Utazás és nyaralás kedvenceinkkel

A vakáció tervezésekor gondolnunk kell kedvenc háziállatunk elhelyezésére is. Ha szokott helyén nem megoldható az ellátás, panzióban vagy ismerősöknél történő elhelyezés jöhet szóba. Ám napjainkban egyre többen utaznak együtt kedvenceikkel.

Győr+ 2023.05.12.

Négyszemközt Nagy Péterrel

Szombaton reggel 8 órakor a Győr+ Rádióban Herkely Ákos vendége volt Nagy Péter, Az Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagja aki a felelős állattartásról, állatvédelemről beszélt és felhívta a figyelmet a társállatokkal való bánásmód fontosságára.

Zombai-Kovács Ákos 2022.11.09.

Év végéig tart még az ebösszeírás

Már foglalkozott a témával a Győr+ Média, de nem lehet elégszer felhívni a figyelmet rá, hogy az év végéig ebösszeírás zajlik a városban. Az állatok védelméről szóló törvény írja elő az önkormányzatok számára, hogy számolják meg a közigazgatási területükön tartott kutyákat.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.21.

Hőségriasztás: kisállatok nagy veszélyben

Nem csak az embereket, de a házi kedvenceket is megviseli a kánikula. Erre hívja fel a figyelmet a polgármesteri hivatal ellenőrzési referense. Királyfi Péter kiemelte, a nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérsékletben a rosszul tartott kutyák és macskák rövid időn belül hőgutát kaphatnak, ami akár halálhoz is vezethet. A szakember arra kér minden állattulajdonost, a hőségriasztás idején különösen figyeljen arra, hogy mindig legyen friss víz és árnyékos hely a négylábúak számára, autóban ne hagyjuk kedvenceinket a nagy melegben és a sétákat a kora reggeli vagy késő esti órákra időzítsék.

Hirdetés