Címke: Hajléktalanokat Segítő Szolgálat
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2024.01.12.

„Ilyenkor egy hívás akár életet is menthet!”

Kissé elszoktunk már a kemény fagyoktól, így érzékenyebben érintenek mindenkit a fagyok. Különösen igaz ez a fedél nélküliekre, akikre a Hajléktalanokat Segítő Szolgálaton kívül a Városrendészet Győr munkatársai is kiemelten figyelnek. Győrben aki kész elfogadni a segítséget, nem marad gondoskodás nélkül!

MTI 2024.01.08.

Hétfő este 8 órától életbe lépett a hideg idő miatti “vörös kód”

A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2022.12.20.

Likócson minden ajándéknak örülnek

Több éves hagyományt követve idén is útjára indította „Szeretet utak” elnevezésű, jótékony akcióját a Győri Egyházmegye. A kezdeményezés részeként több intézményt támogatnak, köztük a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálatot is. A likócsi létesítménybe kedd délelőtt, a karitász teherautójával érkezett meg az a 200 csomag, melyet Szenteste vehetnek majd át a rászorultak.

Havassy Anna Katalin 2022.12.17.

Karácsonykor sem marad senki ellátatlanul

A hideg idő beköszönte mindenkit egyfajta aggodalommal tölt el. A hajléktalanoknak fizikálisan a tél a legnehezebb időszak, lelkileg pedig az advent és a karácsony. Győrben a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat mindent megtesz, hogy könnyebbé tegye a rászorulóknak ezt az időszakot. Nemes Gábor intézményvezetőt kérdeztük a részletekről.

Hirdetés