Likócson minden ajándéknak örülnek

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2022.12.20. 15:39

Több éves hagyományt követve idén is útjára indította „Szeretet utak” elnevezésű, jótékony akcióját a Győri Egyházmegye. A kezdeményezés részeként több intézményt támogatnak, köztük a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálatot is. A likócsi létesítménybe kedd délelőtt, a karitász teherautójával érkezett meg az a 200 csomag, melyet Szenteste vehetnek majd át a rászorultak.

Közel 20 éve támogatja a Győri Egyházmegye a Likócson működő, több részlegből álló intézményt. Karácsonyhoz közeledve idén sem volt ez másként, több száz finomságot rejtő csomaggal lepték meg a fedél nélkülieket.

Az adományokat átadó Reisner Ferenc személyes kötődéséről is beszélt a keddi találkozón. „Annak idején mikor megkezdtem lelki pásztori szolgálatomat a Szentlélek Templomban voltam káplán, és ezzel nagyjából egy időben indult el a hajléktalanszálló, a kiürült laktanya helyén. Havonta jártam ki Likócsra, hogy a sorsukban elakadt embereknek egy kis erőt és megnyugvást adjak. Nagyon szép élményekkel gazdagodtam. Most közel 30 év után térhettem vissza és kaptam azt a nemes feladatot, hogy betegsége miatt Veres András megyéspüspököt helyettesítve, átnyújthassam a csomagokat” – idézte fel korábbi élményeit az általános püspöki helynök.

A teherautóból átmenetileg a hajléktalanszálló könyvtárába kerültek a meglepetések. A terembe belépve Reisner Ferenc azonnal felajánlotta, hogy szívesen adományoznak könyveket is a létesítménynek. Nemes Gábor intézményvezető úgy fogalmazott, hálásak az adományokért, hiszen Likócson minden ajándéknak örülnek. „A központi telephelyen több intézményünk működik. Próbálunk arra odafigyelni, hogy a különböző részlegeken felmerülő igényeket ki tudjuk elégíteni egy-egy ilyen felajánlás segítségével. Az egyházmegye által nyújtott élelmiszercsomagot a karácsonyi, házi ünnepséget követően, várhatóan szenteste vehetik át az ellátottak, akik csakúgy mint mások, békében és szeretetben igyekeznek megélni az adventi időszakot” – árulta el portálunknak Nemes Gábor.