Címke: Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.06.20.

Újra színpadon a Győri Balett egyik alapítótagja

Zsúfolásig telt nézőtér előtt lépett színre Bombicz Barbara, az általa készített Lelkem teste című megható árnyjátékban a XVIII. Magyar Táncfesztivál keretében, a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2023.03.27.

A Képzősök vitték a prímet a táncos seregszemlén

Kiemelkedő eredménnyel zártak a Győri Tánc és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium növendékei a X. Országos Klasszikus Balett és Modern-Kortárs Tánc Versenyen.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.02.27.

Vizsgáztak a jövő táncművészei

Hétfőn balettmesterekkel, oktatókkal, növendékekkel, koreográfusokkal telt meg a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium balett terme, hiszen a tizenhárom, utolsó éves diák mutatta be munkájának gyümölcsét. Klasszikus balett és modern tánc kategóriákban vonultak a tehetségek a nagyérdemű elé. A négy és fél órás vizsga során a fiatalok bemutatták az alapoktól kezdve az összes technikát, ráadásul a számonkérés legvégén egy közös produkcióval is megjutalmazták bíráikat.

Zombai-Kovács Ákos 2023.01.10.

Áttáncolták és rajzolták az évet a művészeti iskolában

A Covid-járvány után az energiaválsággal is meg kellett küzdeniük, ennek ellenére szó szerint áttáncolták és átrajzolták az elmúlt évet a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolában. Derczó Tibor igazgató szerint a nehézségek ellenére jó évet zártak 2022-ben és abban bíznak, hogy a 2023-as évük se lesz majd semmivel sem rosszabb.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2022.12.22.

Mindig lesz karácsony: mesebalett nem csak kicsiknek

Az energiaválság ellenére sem maradtak mese balett nélkül a győriek. A Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola az elmúlt hat évben a „Rudi megmenti a karácsonyt” című darabjával örvendeztette meg a gyerekeket, idén pedig egy teljesen új bemutatóval kápráztatják el a közönséget.

Zombai-Kovács Ákos 2022.09.19.

Vasárnap Győrben is újra nagy táncválasztó      

Idén már negyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Nagy Táncválasztót, amelynek lényege, hogy az ország több városában is egész napos workshop keretében népszerűsítik a tánc, különböző műfajait.

Hirdetés