Vasárnap Győrben is újra nagy táncválasztó      

Illusztráció: Győr+ Archívum
Zombai-Kovács Ákos
2022.09.19. 12:13

Idén már negyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Nagy Táncválasztót, amelynek lényege, hogy az ország több városában is egész napos workshop keretében népszerűsítik a tánc, különböző műfajait.

Győr már évek óta kiemelt helyszíne a Nagy Táncválasztónak, amit ezen a hétvégén már negyedik alkalommal rendeznek meg. Idén tovább bővül a helyszínek száma, ahol a különböző táncos műfajokat népszerűsítik. „Népszerű a program, az elmúlt években folyamatosan bővült a helyszínek száma, itt Győrben pedig mivel nagyon gazdag a táncélet, minden alkalommal sokan vannak” – mondta Eva Hotova a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium Táncművészeti Tagozat vezetője.

Vasárnap reggel 9-től egészen fél ötig különböző táncos programok várják az érdeklődőket az iskolában, ahol nagyon készülnek arra, hogy mindenféle érdeklődést kielégítsenek, a tánc, különböző műfajaiban. „Óriási az érdeklődés, nem csak a vendégek, de a bemutatózó klubok, egyesületek, csapatok részéről is, volt aki még utólag szeretett volna bekerülni a rendkívül gazdag programba, ahol a teljesség igénye nélkül lesz balett, hip-hop, break, pilates, mazsorett és jóga is” foglalta össze a várható kínálatot Hergenrőder-Kovács Réka táncpedagógus, tánctörténész.

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola leginkább a balett fellegvára, de szívesen fogadnak és mutatnak be minden féle tánc műfajt is az érdeklődőknek. A házigazda intézmény igazgatója is mindenkit részvételre buzdít. „Állandó bázisa vagyunk a Nagy Táncválasztónak, mindig szívesen látjuk a táncos csapatokat, de érdekességként nem csak mozogni lehet majd, hiszen például vasárnap 12 óra 30-tól többek között Velekei László balett igazgató és Malasits Zsolt képzőművész részvételével egy kerekasztal beszélgetés is lesz a művészetekről” – emelte ki Derczó Tibor, a házigazda, Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium igazgatója.

Szeptember 26-án, vasárnap tehát Nagy Táncválasztó Győrben is. Aki érez magában affinitást a tánc valamelyik fajtája iránt, az biztosan megtalálja majd a neki tetsző műfajt a Tánc- és Képzőművészeti Iskola programsorozatában.